Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fostul premier al Moldovei si o firma kazaha s-au aliat pentru extragerea aurului de la Baia Mare

Fostul premier al Moldovei si o firma kazaha s-au aliat pentru extragerea aurului de la Baia Mare


Fondul de investitii controlat de omul de afaceri Ion Sturza, Fribourg Investments, a preluat 49% din capitalul social al companiei Romaltyn Limited, care detine fabrica de exploatare miniera din Baia Mare. Fondul va investi 40 de milioane de dolari pentru pornirea activitatii.

Fribourg Investments a preluat si controlul operational al proiectului de reciclare a deseurilor miniere.

Pentru repornirea activitatii Romaltyn, programata in trimestrul patru al anului 2013, sunt necesare investitii totale de peste 40 de milioane de dolari.

Parte din acestea au fost efectuate in perioada 2007-2012. Pentru etapa de pregatire a operatiunilor se estimeaza angajarea a aproximativ 150 de persoane, urmand ca atunci cand proiectul va fi functional sa fie administrat de aproximativ 200 de persoane.

"Am deschis cai de colaborare si cooperare cu autoritatile si firmele locale, cu toti cei interesati si speram sa actionam ca un catalizator pentru dezvoltarea unor proiecte locale de impact. Pe intreaga derulare a proiectului vom contribui, la un prim calcul, cu aproximativ 18 milioane de dolari sub forma diverselor taxe si redevente, care vor fi o resursa de dezvoltare a zonei, puternic afectata de inchiderea minelor si de conditiile economice dificile din ultimii ani" a adaugat Sturza.

Managementul proiectului este asigurat de Sergiu Chirca, de pe pozitia de administrator al companiei Romaltyn si, in acelasi timp, CEO al afacerilor fondului Fribourg Investments in Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1494 ori