Cel mai bogat om din Asia l-a cumparat pe Ironman

Joi, 27 August 2015, ora 15:25
3138 citiri
Cel mai bogat om din Asia l-a cumparat pe Ironman
Foto: Flickr/IQRemix

Proprietarul clubului de fotbal Atletico Madrid, miliardarul chinez Wang Jianlin, si-a diversificat afacerile din sport cumparand cu 650 de milioane de dolari corporatia World Triathlon.

Aceasta organizeaza evenimentele atletice "Ironman" si detine controlul asupra brandului.

O competitie Ironman presupune o cursa de inot pe o lungime de 3,8 kilometri, un traseu de 180 de kilometri pe bicicleta, urmate de cei 42 de kilometri ai unei curse de maraton, relateaza portalul CNN Money.

Un adevarat imperiu

Pe langa clubul de fotbal spaniol si corporatia specializata in evenimente de anduranta pentru atleti, Wang Jianlin mai are in portofoliu si Infront Sports & Media, una dintre cele mai mari firme de marketing din sport.

Odata cu finalizarea achizitiei World Triathlon, compania Dalian Wanda Group detinuta de miliardarul chinez pretinde ca va fi cea mai mare companie din domeniul sportiv din lume.

Wang a ajuns de curand cel mai bogat om al Chinei dupa ce l-a depasit pe Li Ka-Shing, un milionar stabilit in Hong Kong. Averea lui Wang este estimata la 42,6 miliarde de dolari, conform datelor prelucrate in raportul Institutului Hurun.

Un militar excentric

Vreme de 16 ani, Wang a fost un ofiter de cariera in armata chineza, averea dobandind-o abia dupa infiintarea Wanda Group.

Compania sa este cel mai mare dezvoltator imobiliar de pe piata din China, avand in portofoliu 17 milioane de metri patrati de spatii comerciale, restaurante, mall-uri si hoteluri.

Wang s-a arata intotdeauna un investitor excentric atunci cand s-a orientat pe piata occidentala.

In 2013, a cumparat cu 1,6 miliarde de dolari constructorul de iahturi Sunseeker din Marea Britanie, renumit pentru constructia ambarcatiunilor de lux din seria de filme James Bond.

Anterior, miliardarul chinez investise 2,6 miliarde de dolari in achizitia lantului american de cinematografe AMC Cinemas.

Dar, in ciuda succesului inregistrat pe pietele occidentale, criza din China i-a provocat pierderi serioase magnatului din Beijing.

Din iunie si pana acum, valoarea de piata a companiei Dalian Wanda Group a scazut cu 13 miliarde de dolari, in urma prabusirii burselor din China.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#investitii sport, #brand Ironman, #imperiu afaceri sport, #miliardari china , #Investitii