Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BayFront Capital: Vom creste semnificativ productia la Cupru Min

BayFront Capital: Vom creste semnificativ productia la Cupru Min


Fondul de investitii BayFront Capital, care a cumparat Cupru Min, sustine ca va investi in mina de cupru de la Rosia Poieni, inclusiv pentru reducerea poluarii istorice, va creste semnificativ productia si va crea noi locuri de munca.

Informatia apare intr-un comunicat al companiei remis vineri si postat pe portalul Market Watch, dar care nu a fost transmis presei din Romania.

Aceasta dupa ce, de luni, cand a avut loc licitatia pentru vanzarea Cupru Min, Ministerul Economiei nu a reusit sa dea lamuriri cu privire la cine este acest fond de investitii si care sunt planurile sale.

BayFront a participat la licitatie prin intermediul unei subsidiare special create pentru acest proces, Roman Copper din Canada.

BayFront: Vom investi inclusiv in reducerea poluarii istorice

"Intrucat lucram pentru a definitiva contractul pe care il vom semna cu Guvernul, prioritatea noastra este sa finalizam numirea unui management de calitate si a unei echipe operationale care sa determine potentialul minei".

"Aceasta echipa va colabora cu comunitatile locale, incluzand aici Lupsa si Abrud si intregul judet Alba, si se va implica in viata culturala si sociala a regiunii", se arata in comunicat.

"Intentionam sa crestem semnificativ productia minei. Aceasta va duce la crearea mai multor slujbe si la imbunatatirea conditiilor de lucru din mina", mai spun canadienii.

Ei au adaugat ca vor investi inclusiv pentru reducerea poluarii istorice. "Nu am creat nicio problema de mediu la Rosia Poieni, dar le vom rezolva pe cele existente", a declarat Mike Curtis, unul dintre partenerii din cadrul BayFront.

"In conformitate cu practicile internationale din industria miniera, vom angaja un numar larg de investitori din intreaga lume pentru a finanta reluarea operatiunilor si extinderea minei".

"Lucram cu un sindicat de banci de prestigiu pentru a atrage acesti investitori si suntem convinsi ca viitorii nostri parteneri vor contribui la crearea unui proiect de mare calitate si la cresterea atractivitatii Romaniei in fata investitorilor straini", se mai arata in comunicat.

In comunicat se mai arata ca BayFront este o banca de investitii cu sediul in Toronto, Canada, care se canalizeaza pe atragerea de capital pentru companii din sectorul metalurigc, minier, energetic, agricol si tehnologic.

"Partenerii nostri specializati in industria miniera au realizat tranzactii in toata lumea in valoare de mai multe miliarde de dolari", mai spun canadienii.

Roman Copper a castigat licitatia pentru cumpararea Cupru Min oferind 200,7 milioane de euro, de 3,5 ori mai mult decat pretul de pornire.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1828 ori