Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autostrada Comarnic-Brasov: Patru companii au intrat in cursa pentru construirea tronsonului

Autostrada Comarnic-Brasov: Patru companii au intrat in cursa pentru construirea tronsonului


Patru companii au intrat in cursa pentru construirea tronsonului de autostrada Comarnic - Brasov, termenul pentru depunerea ofertelor expirand in aceasta dimineata, potrivit unor surse guvernamentale citate de Digi24.

Tronsonul de autostrada are 58 de kilometri si costa 1,2 miliarde de euro, adica peste 20 de milioane de euro pe fiecare kilometru.

Nu este prima data cand statul incearca sa finalizeze acest tronson de autostrada. In 2010 proiectul a fost castigat de consortiul Vinci-Aktor, care a renuntat la executarea lucrarilor din cauza ca nu a gasit finantarea necesara.

In descrierea initiala din contract, proiectul avea 18 tuneluri, cu o lungime totala de 3 kilometri, 53 de poduri si viaducte, doua benzi pe sens si o banda de urgenta.

Tronsonul de autostrada Brasov-Comarnic va fi unul dintre cele mai scumpe din Uniunea Europeana, in conditiile in care standardele de cost impun o limita de 8,6 milioane de euro pe kilometru, cu posibilitatea de a depasi cu cel mult 15% pretul final.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1600 ori