Austriecii, interesati sa dezvolte parteneriate public - privat in Romania

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 09:22
1602 citiri
Austriecii, interesati sa dezvolte parteneriate public - privat in Romania
Sursa foto: Romania Libera

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, s-a intalnit cu un grup de investitori austrieci interesati de proiectele ce vor fi dezvoltate in regim de parteneriat public-privat (PPP) in Romania.

Potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, delegatia austriaca a fost formata din reprezentanti ai unui grup specializat in servicii financiare care activeaza la nivel mondial si ai unei companii interesate de dezvoltarea de proiecte de parteneriat public - privat in domeniul sanatatii.

Dan Sova a prezentat delegatiei austriece proiectele ce urmeaza a fi demarate in acest sistem si a punctat disponibilitatea Guvernului in a-si oferi ajutorul pentru investitorii straini ce se vor implica in realizarea unor astfel de proiecte complexe in Romania.

Sectorul medical, o alta oportunitate de dezvoltare de parteneriate public - private

"Guvernul Romaniei a initiat o noua lege a PPP special pentru a incuraja investitorii straini sa se implice cu succes in dezvoltarea proiectelor de anvergura ce sunt si vor fi dezvoltate in Romania" a declarat Sova.

Partea a doua a discutiei a fost axata pe posibilitatea dezvoltarii pe proiecte public - private in domeniul medical romanesc. Astfel, demnitarul roman a explicat membrilor delegatiei din Austria avantajele dezvoltarii unor astfel de parteneriate, in special, in centrele universitare cu traditie din Romania, cum ar fi Iasi, Cluj si Brasov.

Companiile austriece au investit in Romania, pana in 2012, aproximativ 9,4 miliarde de euro, reprezentand 18% din totalul investitiilor straine directe. Cifra plaseaza Austria pe locul doi in topul investitiilor straine in Romania, dupa Olanda.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#parteneriat public privat Austria, #Dan Sova parteneriat public privat, #parteneriate public private Romania, #parteneriat public privat financiar, #parteneriat public privat medical , #Investitii