Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Auchan vinde active pentru 635 milioane de euro, bani folositi pentru extindere. Vezi planurile pentru Romania

Auchan vinde active pentru 635 milioane de euro, bani folositi pentru extindere. Vezi planurile pentru Romania


Retailerul francez Auchan a vandut unui fond de investitii, condus de Morgan Stanley SGR, 13 centre comerciale si doua parcuri de retail in Italia, in valoare de 635 milioane de euro, banii obtinunti urmand sa fie folositi pentru finantarea expansiunii.

Activele vandute au o suprafata de aproximativ 200.000 metri patrati si pana acum sunt detinute de Gallerie Commerciali Italia (CGI), o subsidiara a Immochan, divizia imobiliara a Auchan, a anuntat vineri compania franceza.

Gallerie Commerciali Italia isi va pastra o participatie minoritara in fond. Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii, transmite Reuters.

Immochan a vandut anul acest active de peste 900 milioane de euro are in plan cheltuieli de peste doua miliarde de euro in urmatorii trei ani pentru a-si accelera dezvoltarea.

Auchan a preluat magazinele Real din patru tari din Europa Centrala si de Est

La finele anului trecut, grupul Auchan a achizitionat de la Metro hipermarketurile Real deschise in patru tari din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, pentru suma de 1,1 miliarde euro.

Astfel, Auchan va prelua activitatile operationale si activele imobiliare corespondente ale filialelor Metro in Polonia, Romania, Rusia si Ucraina.

In Romania, Auchan are 31 de hipermarketuri

Auchan Romania va rebrandui cele 20 de hipermarketuri Real in mai putin de un an, reteaua retailerului ajungand astfel la 31 de magazine, peste 10.000 de angajati si afaceri cumulate de peste 4,5 miliarde de lei, fara taxe.

De asemenea, divizia de dezvoltare imobiliara a retailerului francez Auchan, Immochan, investi 60 de milioane de euro intr-un hipermaktet in Brasov, care va fi cel mai mare din Transilvania, pe terenul fostei fabrici Tractorul.

Noul hipermarket Auchan va avea o suprafata comerciala de 13.300 de metri patrati.

Tranzactia Auchan-Real a fost finalizata pe 12 septembrie, ca urmare a acordului semnat in 30 noiembrie 2012 intre Grupul Auchan si Metro Group si a validarii primite din partea Consiliului Concurentei din Romania la sfarsitul lunii iulie.

Compania a devenit prin aceasta tranzactie unul din primii cinci cei mai mari angajatori privati din Romania si a doua retea de comert, ca suprafata totala de vanzare la nivel national.

Aucahn este al 12-lea grup de distributie din lume

Auchan este al 12-lea grup de distributie din lume, cu prezenta in 12 tari si cu 269.000 colaboratori. Compania este organizata in cinci mari divizii: hipermarketuri (655 magazine integrate si 23 in mandate de gestiune, asociate si in franciza), supermarketuri (767 integrate si 1.665 in franciza sau asociate), divizia imobiliara (Immochan), banca (Oney Banca Accord) si e-commerce, carora li se adauga alte activitati si directii de crestere.

Grupul nu este cotata la bursa, actionarul majoritar, 87,8 % din capital, fiind detinut de familia Mulliez, iar 11,9 % de colaboratori. Auchan este organizat pe cinci divizii, respectiv hipermarketuri, supermarketuri, Immochan, Banca Accord si E-commerce. Cifra de afaceri a grupului a fost de 60,2 miliarde de euro in 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2060 ori