67,5 % din afacerea Sterling, vanduta pe 90 milioane dolari

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 13:08
1271 citiri
67,5 % din afacerea Sterling, vanduta pe 90 milioane dolari

Presedintele ANRM, Gelu Maracineanu, a declarat miercuri ca firma Sterling urmeaza sa primeasca, ulterior cedarii unei cote parti de 67,5% din afacerea pentru exploatarea unor perimetre din Marea Neagra catre Melrose Resources, aproximativ 90 milioane dolari.

Maracineanu a mentionat, in cadrul audierii sale la Comisia de industrii a Camerei, ca Sterling a trimis o adresa catre ANRM, in care anunta ca ramane cu doar 32,5% cote parti in contractul de concesiune, urmand sa primeasca 12 milioane de dolari in urma cedarii cotei parti si intre 67 si 78 milioane dolari sub forma unei investitii suportata de compania Melrose, careia i-a cedat cota parte de 67,5 % .

"Acum o saptamana, reprezentantii companiei Sterling au transmis o adresa Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, prin care comunica faptul ca ei raman in acest contract cu 32,5% cote parti si justifica acest lucru prin faptul ca doresc sa imparta riscul si efortul pentru realizarea acestei investitii.

In urma acestei cedari de cote parti (n.r. catre Melrose Rescources), Sterling urmeaza sa primeasca 12 milioane dolari, iar cota de alocare de investitie pentru faza de dezvoltare care i-ar reveni, undeva intre 63 si 78 milioane dolari, vor fi suportati de catre compania Melrose.

Cu alte cuvinte, prin vanzarea cotelor parti, Sterling primeste aproximativ 90 milioane dolari, din care 12 milioane sub forma unui transfer bancar, iar diferenta, sub forma unei investitii pe care o suporta partenerul lui care a aparut in acest contract", a explicat Maracineanu.

Melrose Resources este o companie specializata in explorarea de petrol si gaze, dezvoltare si productie, cu sediul in Edinburgh (Marea Britanie).

Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera in perimetrele XIII Pelican si XV Midia, intre ANRM si Sterling Resources Ltd., are o durata de 30 ani contractuali calculati de la data intrarii in vigoare a ESPA (n.r. adica a Contarctului de Explorare si Impartire a Productiei incheiat intre Rompetrol SA si Enterprise Oil Exploration Limited si Canadianoxy (Romania) Ltd, la 6 august 1992), cu dreptul de prelungire cu o perioada aditionala de pana la 15 ani, conform prevederilor art. 27 alin. (2) din Legea Petrolului", potrivit actului aditional. 

Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#companie, #concesiune, #contract, #investitii , #Investitii