Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste 20.000 de falimente estimate pentru 2010

Peste 20.000 de falimente estimate pentru 2010

Blocajul financiar si lipsa de lichiditati au amplificat cresterea numarului falimentelor. Cu toatea acestea, exista cateva sectoare care vor depasi mai usor criza in 2010: cel farmaceutic, cel al componentelor industriale si productia industriala.

"Companiile care au reusit cu greu sa depaseasca anul 2009 vor trebui sa faca fata si anului curent", sustine Cristian Ionescu, managerul Coface Romania, citat de Romania Libera.

Acesta a anticipat pentru anul 2010 un numar de peste 20.000 de insolvente, multe dintre acestea fiind dosare deschise in anul anterior, ramase nesolutionate.

Cu toate acestea, semnalele pozitive de pe pietele externe ar putea avea influente benefice asupra pietei autohtone, prin schimbarea trendului psihologic de la pesimism si incertitudine la optimism.

In acest context, managerul Coface a anticipat cresteri cuprinse intre 5% si 15% pentru unele sectoare de activitate, cum ar fi cel farmaceutic sau de productie industriala.

"Aceste cresteri sunt un pic artificiale, un fel de inversare a trendului, insa vor fi unele sectoare care vor anunta cresteri fata de primul semestru din 2009", a mai declarat Cristian Ionescu.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1129 ori
Citeste mai multe despreinsolventa firme sectoare criza