Falimentele mari incep din iarna

Joi, 23 Iulie 2009, ora 09:37
1264 citiri
Falimentele mari incep din iarna

Domeniile-vedeta in anii de boom economic vor fi cele mai afectate de disparitia unor jucatori mari.

Expertii in consultanta de afaceri spun ca sfarsitul acestui an va aduce falimente ale unor companii cu mari cifre de afaceri din sectorul constructiilor.

O statistica a falimentelor va fi gata la sfarsitul anului, cand specialistii in drept comercial estimeaza o crestere a situatiilor de insolvabilitate.

"Pragul de la care se poate cere insolventa unei companii a fost majorat, tocmai pentru a proteja firmele.

Insa ne asteptam la falimente mari in economia romaneasca, ce vor veni la sfarsitul acestui an-inceputul anului urmator", avertizeaza Dinu Petre, avocat partener Cunescu, Balaciu & Asociatii.

Domeniile cele mai afectate vor fi cele care au cunoscut cea mai mare dezvoltare in anii de crestere economica: imobiliarele si constructiile.

Nu se mai fac fuziuni si achizitii

Dinamica de fuziuni si achizitii a pierdut si ea din suflu, desi, la inceputul anului, specialistii se asteptau la o crestere pe acest segment, tocmai pentru ca aceste procese de afaceri sunt menite sa previna eventualele probleme financiare ale companiilor.

"In aceasta prima jumatate de an, nu au mai existat fuziuni si achizitii in ritmul din anii trecuti", spune Luminita Ristea, managing partner Nexia International.

In privinta investitiilor straine, expertii in consultanta de afaceri raman optimisti. Sunt cautate, in continuare, afacerile in productie si in servicii, dar si cele in energii neconventionale, cum ar fi energia eoliana. 

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#falimente, # imobiliare, # constructii, # fuziuni, # achizitii, # investitii , #Faliment