Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum scapi de faliment?

Cum scapi de faliment?

Anul acesta, peste 6.000 firme si-au suspendat activitatea, iar in 2009 au intrat in faliment aproximativ 20.000 companiile. In aceste conditii, guvernul a aprobat o lege, intrata in vigoare de la 1 ianuarie 2010, care reglementeaza concordatul preventiv si mandatul ad-hoc.

Acestea sunt doua proceduri care pot ajuta companiile aflate in dificultati financiare. Alexandru Rusu, avocat partener la Casa de Avocatura bpv Grigorescu, a explicat, pentru Evenimentul Zilei ce inseamna concordatul preventiv.

Concordatul preventiv este un contract incheiat intre debitor si creditorii care detin cel putin doua treimi din valoarea creantelor sale acceptate si necontestate.

"Prin acest act, debitorul propune un plan de redresare a intreprinderii sale si de acoperire a creantelor acestor creditori impotriva sa, iar creditorii accepta sa sprijine eforturile debitorului de depasire a dificultatii in care se afla", a spus avocatul, pentru cotidianul citat.

Mandatul ad-hoc este o alta procedura ce poate salva firmele de faliment. Mandatul ad-hoc este o solutie confidentiala, declansata la cererea debitorului.

Simona Milos, avocat partener la Societatea Civila de Avocati "Stanescu, Milos, Dumitru si Asociatii" a declarat, pentru publicatia amintita, ca in acest caz, instanta desemneaza un mandatar ad-hoc care negociaza cu creditorii pentru a ajunge la o intelegere intre ei si debitor.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1840 ori