Bancile prea mari sunt periculoase pentru sistemul financiar

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 17:49
1813 citiri
Bancile prea mari sunt periculoase pentru sistemul financiar

Institutiile financiare foarte mari, a caror prabusire ar pune in pericol stabilitatea sistemului finanicar, sunt "periculoase" si trebuie sa fie divizate, a declarat Richard Fisher, unul dintre directorii bancii centrale americane, Federal Reserve, citat de Bloomberg, transmite NewsIn.

"Un lucru dizagreabil insa sigur in cazul firmelor considerate prea mari pentru a se prabusi ar fi divizarea lor, in timp, in institutii care sa fie gestionate prudent si reglementate la nivel international", a declarat Fisher.

Acesta a mai spus ca opiniile sale in aceasta privinta ar putea fi "usor radicale".

Administratia Obama a propus limitarea tranzactiilor si a altor operatiuni efectuate de banci, in timp ce presedintele bancii centrale, Ben Bernanke, si alti oficiali au cerut o lege care sa permita inchiderea firmelor financiare aflate in prag de faliment.

"Avand in vedere pericolul reprezentat de aceste banci pentru sistemul financiar, prefer o solutie mai radicala: un acord international pentru divizarea acestor institutii in firme de dimensiuni mai usor de gestionat", a spus Fisher.

Fisher nu a numit companiile vizate pentru divizare. Printre cele mai mari banci din Statele Unite se afla Bank of America Corp., Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. si Wells Fargo & Co.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#banci, #sistem, #financiar, #federal, #reserve , #Faliment