Bancile prea mari sunt periculoase pentru sistemul financiar

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 17:49
1813 citiri
Bancile prea mari sunt periculoase pentru sistemul financiar

Institutiile financiare foarte mari, a caror prabusire ar pune in pericol stabilitatea sistemului finanicar, sunt "periculoase" si trebuie sa fie divizate, a declarat Richard Fisher, unul dintre directorii bancii centrale americane, Federal Reserve, citat de Bloomberg, transmite NewsIn.

"Un lucru dizagreabil insa sigur in cazul firmelor considerate prea mari pentru a se prabusi ar fi divizarea lor, in timp, in institutii care sa fie gestionate prudent si reglementate la nivel international", a declarat Fisher.

Acesta a mai spus ca opiniile sale in aceasta privinta ar putea fi "usor radicale".

Administratia Obama a propus limitarea tranzactiilor si a altor operatiuni efectuate de banci, in timp ce presedintele bancii centrale, Ben Bernanke, si alti oficiali au cerut o lege care sa permita inchiderea firmelor financiare aflate in prag de faliment.

"Avand in vedere pericolul reprezentat de aceste banci pentru sistemul financiar, prefer o solutie mai radicala: un acord international pentru divizarea acestor institutii in firme de dimensiuni mai usor de gestionat", a spus Fisher.

Fisher nu a numit companiile vizate pentru divizare. Printre cele mai mari banci din Statele Unite se afla Bank of America Corp., Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. si Wells Fargo & Co.

Cine e persoana care ia cea mai mare pensie din România: 100.000 de lei pe lună
Cine e persoana care ia cea mai mare pensie din România: 100.000 de lei pe lună
Cea mai mare pensie din România a depăşit valoarea brută de 100.000 de lei lunar, odată cu majorarea din luna ianuarie. După impozitare, valoarea netă a pensiei trece de 19.000 de euro lunar...
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
#banci, #sistem, #financiar, #federal, #reserve , #Faliment