Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Clauzele abuzive introduse de banci, cauza celor mai multe litigii

Clauzele abuzive introduse de banci, cauza celor mai multe litigii

"Majoritatea litigiilor pornesc din clauzele abuzive care sunt introduse de unele banci in contractele de credit, prin comisioanele ascunse”, a declarat intr-un interviu acordat 3idei, Tudor Tatu avocat Uniunea Nationala a Barourilor.

In opinia avocatului, in momentul in care exista un litigiu, respective o neintelegere intre creditori si debitori, o persoana poate apela la mediere.

Majoritatea litigiilor pornesc din clauzele abuzive care sunt introduse de unele banci in contractele de credit, prin comisioanele ascunse”, a adaugat acesta in interviul acordat 3idei.ro.


Tudor Tatu precizeaza ca, in astfel de cazuri se negocieaza cu persoana respectiva si, in functie de datoriile pe care le are, i se poate restitui in intregime sau partial creanta”,a adaugat avocatul.


Potrivit acestuia, cel care este la randul lui creditor isi poate respecta mai departe obligatiile fata de alti creditori de la care a imprumutat bani.


Cum iti poti prelungi termenele de plata ?


“Cele mai eficiente metode de a-ti prelungi termenele de plata sunt refinantarea, reesalonarea sau rescadentarea”, a adaugat Tudor Tatu pentru 3idei.ro.


 Avocatul recomanda clientilor sa apeleze la astfel de solutii.


Potrivit acestuia, in ultima perioada, bancile au acordat ajutorul cetateniloraflati in dificultate de plata.


Cu toate acestea, exista situatii in care banca nu mai poate face nimic in cazul in care persoanele aflate in dificultate de plata se prezinta prea tarziu la sediul institutiei bancare.


Vezi video pe 3idei.ro


Vezi si:


Romanii incep sa apeleze la credite de consum pentr masini second hand


Leasing-ul financiar in 2010: in cadere de 30%


De ce sa cumperi un soft ERP pentru compania ta?Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2028 ori