Ministrul Sova: Voi baga trenul in Aeroportul Otopeni

Marti, 27 Noiembrie 2018, ora 15:23
4453 citiri
Ministrul Sova: Voi baga trenul in Aeroportul Otopeni
Foto: CC0 Creative Commons

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a declarat marti, la Iernut, ca proiectul sau referitor la legarea Garii de Nord de Aeroportul Otopeni pe calea ferata se va finaliza inainte de anul 2020, intrucat majoritatea procedurilor sunt in derulare, iar autorizatiile necesare sunt deja obtinute.

"Este un proiect al meu si voi baga trenul in Aeroport. CFR Infrastructura deja are in licitatie dublarea caii ferate vechi, are studiul de fezabilitate pentru segmentul nou definitivat, pregateste caietul de sarcini pentru executia lucrarilor.

Este un caiet de sarcini pe care am solicitat sa il faca de asa maniera incat cei care vor castiga licitatia sa fie obligati sa aiba mobilizare 24 de ore din 24, 7 zile din 7 si sarbatori legale, astfel incat in 12 luni trenul de la Gara de Nord sa intre in Aeroportul Otopeni.

Si o pot spune cu mai multa certitudine, acesta este un proiect inceput de mine si probabil ca il voi termina tot eu inainte de 2020.

La sfarsitul primaverii, atunci cand timpul o va permite, se va lucra. Se va lucra probabil si in aceasta iarna la dublarea caii ferate, acolo nu e nevoie de exproprieri, de avize de mediu si asa mai departe", a subliniat ministrul Transporturilor.

Lucian Sova a precizat ca au fost deja obtinuta autorizatia pentru Planul Urbanistic Zonal si toate autorizarile, inclusiv cele care tin de aeronautica si sunt greu de obtinut.

"Dar avand in vedere ca aceste institutii se afla in subordinea Ministerului Transporturilor, in fiecare saptamana am avut grup de lucru si toate problemele au fost rezolvate. Am colaborat foarte bine cu primarul din Otopeni si ii multumesc, pe aceasta cale, presedintelui Consiliului Judetean Ilfov, care nu a refuzat sa faca niciun efort pentru sustinerea acestui proiect", a precizat Lucian Sova.

Câți angajați mai activează în sistemul public. Sectoarele în care a scăzut cel mai mult numărul posturilor ocupate
Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România a fost, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară (-0,04%). Aproape 64%...
Waze aduce noi actualizări pentru o navigare mai sigură și convenabilă. Ce a îmbunătățit Google
Waze aduce noi actualizări pentru o navigare mai sigură și convenabilă. Ce a îmbunătățit Google
Waze, aplicația de navigație preferată de milioane de șoferi, introduce noi actualizări pentru a îmbunătăți siguranța călătoriilor. Actualizările sunt rezultatul colaborării cu...
#tren Aeroport Otopeni , #Companii transport