Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Plombele Bucurestiului se fac prin licitatii masluite

Plombele Bucurestiului se fac prin licitatii masluite


Concurenta investigheaza 11 companii pentru participarea cu oferte trucate la licitatiile organizate de Primaria Capitalei pentru atribuirea unor contracte de asfaltare a gropilor si bordurilor din Bucuresti.

Atribuirea contractelor s-a facut prin organizarea a sase licitatii corespunzatoare celor sase sectoare. Valoarea totala estimata a contractelor incheiate cu cele 11 companii, pentru perioada 2011-2014, este de 1,46 miliarde lei fara TVA (aproximativ 347 milioane euro).

"Avem indicii ca ar exista o intelegere intre companiile inspectate de a participa cu oferte formale la cele sase licitatii, fara sa se concureze in mod real. In acest fel, contractele au fost adjudecate prin rotatie", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Consiliul a efectuat inspectii inopinate la 11 companii participante la procedura de achizitie publica organizata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti Administratia Strazilor pentru atribuirea acordurilor cadru de lucrari pentru intretinerea si administrarea unor strazi din Bucuresti.

Companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri.

Legea concurentei (nr. 21/1996) interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, care au ca obiect sau au ca efect denaturarea concurentei, in special cele care urmaresc participarea, in mod concertat, cu oferte trucate la licitatii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

Cele 11 companii sunt Tehnologica Radion, Euro Construct Trading 98, Straco Grup, Delta Antrepriza de Constructii si Montaj 93 (Delta A.C.M. 93), Pro Cons XXI, RCV Global Group, Swietelsky Constructii Feroviare, Strabag, Eurovia-Construct International, Global Service Proiect si Drum Concept.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1520 ori