Turbomecanica: Pierderi de un milion de euro in primul semestru

Luni, 30 Iulie 2012, ora 12:15
1948 citiri
Turbomecanica: Pierderi de un milion de euro in primul semestru

Turbomecanica, producatorul de componente pentru industria aeronautica (TBM) a inregistrat pierderi de un milion de euro (4,4 milioane de lei) in primul semestru, in scadere totusi cu 34%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In schimb, cifra de afaceri a crescut cu 9% in 2012, la 5,3 milioane de euro (23,3 milioane de lei, potrivit Mediafax.

Veniturile din primul semestru al acestui an au avansat cu 16%, la 29,2 milioane lei (6,6 milioane euro), iar cheltuielile au urcat cu 5%, la 33,6 milioane lei (7,6 milioane euro), potrivit informatiilor transmise, luni, de Turbomecanica Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In primele sase luni ale anului trecut, compania a inregistrat venituri de 25,2 milioane lei si cheltuieli de aproape 32 milioane lei.

La finele lunii iunie, compania avea datorii de 90,2 milioane lei, cu putin peste obligatiile de plata de la inceputul anului, de 90 milioane lei.

Actionarii Turbomecanica au decis in luna mai vanzarea de terenuri si cladiri in suprafata de cel mult 95.000 de metri patrati situate in sectorul 6 din Capitala si in comuna Dragomiresti - Vale, judetul Ilfov. Activele care vor fi scoase la vanzare sunt disponibilizate in urma procesului de reconfigurare a fluxurilor tehnologice si reamplasare a acestora, iar vanzarea se va face "in cele mai bune conditii comerciale ale pietei si cu efect optim asupra echilibrarii financiare a societatii".

La finele anului 2007, Turbomecanica a cumparat un teren de peste cinci hectare in zona industriala Bucuresti Parc Vest pentru relocarea capacitatii de productie, pentru 11,6 milioane lei, dar pana in prezent productia nu a fost mutata.

Compania are un capital social de 36,9 milioane lei, divizat in 369,4 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Potrivit celor mai recente raportari, presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al companiei, Radu Viehmann, detine 25,92% din actiuni. Alta persoana fizica, Dana Maria Ciorapciu, controleaza 15,16% din titluri.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Turbomecanica a fost realizata vineri, cand pretul a urcat cu 12,45%, la 0,0289 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 10,6 milioane lei.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#pierderi Turbomecanica primul semestru, #pierderi Turbomecanica 2012, #rezultate financiare Turbomecanica , #Companii Romania