Strategia de privatizare a Postei Romane, aprobata fara dezbatere publica

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 10:10
2188 citiri
Strategia de privatizare a Postei Romane, aprobata fara dezbatere publica

Ministerul Comunicatiilor (MCSI) a anuntat, vineri seara, ca Guvernul a aprobat miercuri proiectul de Hotarare de Guvern care modifica strategia de privatizare a Postei Romane, proiectul de act normativ fiind astfel publicat spre dezbatere publica joi, dupa ce fusese deja aprobat.

MCSI a publicat vineri seara un comunicat de presa, conform caruia anunta aprobarea miercuri a proiectului de Hotarare de Guvern privind modificarea si completarea unor acte normative in domeniul privatizarii. Desi miercuri a avut o sedinta de Guvern, la sfarsitul acesteia nu a existat un anunt public pe acest subiect.

Acest act normativ adoptat stabileste cadrul legal de implementare a metodei de privatizare prin majorarea capitalului social cu aport de capital privat prin selectia unui investitor, precum si strategia de privatizare a Companiei Nationale Posta Romana S.A., prin care se stabileste ca investitorul va detine 51% din capitalul social al companiei.

In acelasi timp, pe site-ul MCSI a fost publicat joi seara proiectul de act normativ pentru a fi supus dezbaterii publice, transmite Hotnews.

Initial, strategia de privatizare a Postei Romane prevedea oferirea catre investitori a unui pachet de actiuni reprezentand 20% din capitalul social.

Selectia investitorului se va realiza prin metoda licitatiei cu oferta in plic combinata cu metoda licitatiei cu strigare, precedata de negocieri desfasurate pe baza de oferte preliminare si neangajante depuse de potentialii investitori.

Posta Romana are cea mai mare retea fizica de distributie de servicii postale din tara si este detinuta de statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor - 75% din actiuni si de Fondul Proprietatea cu 25% din actiuni.

In 2012, Posta Romana a inregistrat o pierdere neta de peste 43,1 milioane euro (182,9 milioane lei), in crestere cu 50,1%, conform datelor de la Ministerul de Finante. Compania nu a mai inregistrat profit net la sfarsit de an din 2008, cand a obtinut un rezultat net de 32.793 de lei la afaceri de peste 1,4 miliarde de lei.

Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
#posta romana, #privatizare posta romana, #dezbatere publica posta romana , #Companii Romania