Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Servicii catre companii: Piata in crestere cu 3,9%

Servicii catre companii: Piata in crestere cu 3,9%


Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele patru luni fata de aceeasi perioada din 2011, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3,9%, respectiv cu 4,3%.

Evolutia s-a datorat in special cresterilor inregistrate la depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (9% serie bruta), la activitati juridice si de contabilitate, activitati de consultanta in management (8,9%), transporturi terestre si transporturi prin conducte (8,1%), la transporturile aeriene (4,1%) si telecomunicatii (2,7%). Scaderi s-au inregistrat in principal la activitatile de arhitectura si inginerie, activitati de testari si analiza tehnica (17,6%), la transporturile pe apa (12,3%) si la activitati de posta si de curier (1,9%), a anuntat marti INS.

In aprilie, comparativ cu luna precedenta, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a scazut ca serie bruta cu 3,4%, urmare a scaderilor inregistrate la activitati de servicii informatice (11,7%), activitati de posta si de curier (8%), transporturi terestre si prin conducte (5,9%), activitati juridice si de contabilitate, activitati de consultanta in management (4,3%) si telecomunicatii (0,6%). Cresteri s-au inregistrat in principal la transporturi pe apa (16,8%), activitati de difuzare si transmitere de programe (7%), la depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi si la transporturi aeriene (0,7% fiecare).
Ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, indicatorul a crescut fata de martie cu 4,1%.

In raport cu aprilie 2011, afacerile din servicii pentru companii au urcat cu 7,6% serie bruta si cu 7,5% ajustat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 883 ori