Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol se extinde pe piata din Moldova

Rompetrol se extinde pe piata din Moldova


Rompetrol Moldova, parte a grupului Rompetrol, a deschis doua noi statii de distributie a carburantilor in Chisinau si in apropierea punctului de trecere a frontierei cu Romania, la Leuseni-Albita.

In acest an, compania a deschis 13 benzinarii, ajungand la o retea de 59 de statii, potrivit unui comunicat al companiei.

"Prin statiile deschise pana acum, ne-am propus o extindere a prezentei Rompetrol in toate zonele Republicii Moldova, acest obiectiv fiind in acord cu strategia regionala a Grupului Rompetrol. Pentru acest an estimam o crestere a vanzarilor retail de 25%, implicit o majorare a cotei de piata la 15% retail si de peste 20% wholesale" a declarat Vladislav Rusnac, director general al Rompetrol Moldova.

Cele doua benzinarii noi sunt situate in Chisinau (strada Arborilor 9/3) si pe ruta Chisinau-Leuseni (in apropierea punctului de trecere a frontierei Leuseni-Albita) si ofera clientilor atat carburantii Rompetrol (Efix, EfixS, benzina Premium 95, motorina Euro 5 si GPL), cat si diverse produse, servicii in cadrul magazinelor.

In prezent, compania acopera cea mai mare parte a orasului Chisinau, care reprezinta o treime din numarul total de automobile din Republica Moldova. De altfel, jumatate din numarul total de statii Rompetrol se afla in Chisinau, iar restul sunt localizate in cele mai importante localitati din Moldova.

Pe langa statiile de distributie, dintre care patru vand exclusiv GPL, compania detine si un depozit petrolier in Chisinau, un depozit GPL in satul Tarnova, Donduseni si 11 magazine in cadrul statiilor. Pana la finele anului, compania si-a propus deschiderea a patru noi magazine in statiile sale.
Rompetrol Moldova comercializeaza GPL in peste jumatate din statiile operate, acest produs fiind importat din Kazakhstan.

Activitatile de retail ale grupului Rompetrol sunt desfasurate in peste 1.100 puncte de distributie carburanti detinute si operate in tari precum Romania, Franta, Spania. Georgia, Moldova, Bulgaria si Ucraina.

In Romania, compania opereaza peste 750 puncte de distributie carburanti (statii proprii, statii Partener, Rompetrol Express, baze interne de 9 si 20 metri cubi), 230 de statii distributie GPL auto, 9.000 de puncte de distributie butelii si 3 statii de imbuteliere GPL la Constanta, Arad si Bacau.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1175 ori