Privatizarea Postei Romane, verificata de Comisia Europeana

Luni, 18 Februarie 2013, ora 14:26
1435 citiri
Privatizarea Postei Romane, verificata de Comisia Europeana

Oficialii Comisiei Europene discuta la Bruxelles cu reprezentantii Postei Romane si ai consortiului format din KPMG Romania si Tuca Zbarcea si Asociatii, care asigura consultanta pentru privatizarea companiei, despre modul in care aceasta se va produce, astfel incat sa nu implice un ajutor de stat.

"Este o discutie la nivel tehnic la Bruxelles referitoare la privatizarea Postei Romane, prin care oficialii europeni pun foarte multe intrebari pentru a se asigura ca modelul de privatizare a companiei nu este un ajutor de stat. Ministerul pentru Societatea Informationala a trimis, inca din decembrie, primele informatii referitoare la privatizarea companiei si, de aceea, asteptam un raspuns intr-un interval de timp foarte scurt", a declarat ministrul Dan Nica, potrivit Agerpres.

In ceea ce priveste scrisorile de intentie primite pentru privatizarea Postei Romane, seful MSI a precizat ca acestea sunt in numar destul de mare dar pana cand autoritatile nu vor primi scrisori angajante referitoare la participarea efectiva in acest proces nu poate oferi detalii.

"Sunt multi investitori interesati. Este greu sa vorbim despre un numar pana cand nu vor veni investitorii cu scrisori angajante. Numarul celor care au venit cu scrisori neangajante, adica si-au exprimat interesul, a depasit cifra 10. Pot spune ca sunt mai multe nume rasunatoare, dar aceste oferte sunt sub o clauza de nedivulgare si orice anunt din partea mea ar insemna incalcarea regulilor. Scrisorile angajante inseamna o participare ferma la procesul de privatizare dar nu o disponibilitate de a investi o anumita suma de bani", a mai spus Nica.

Acesta a precizat ca in caietul de sarcini vor fi incluse mai multe conditii de participare la aceasta privatizare, prin care sa fie evitata participarea unor persoane fizice sau a unor entitati care au avut un comportament inadecvat sau care nu si-au indeplinit angajamentele in alte procese de privatizare.

Ministrul pentru Societatea Informationala estimeaza ca intregul proces de privatizare al Postei Romane se va incheia pana in iunie 2013.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#privatizare posta romana, #discutii Bruxelles Posta Romana, #Posta Romana Comisia Europeana, #discutii tehnice privatizare Posta , #Companii Romania