Planul de actiuni pentru 2012 al ANCOM, supus dezbaterii publice

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 17:44
1371 citiri
Planul de actiuni pentru 2012 al ANCOM, supus dezbaterii publice

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a publicat joi spre consultare publica propunerile pentru planul de actiuni al autoritatii in anul 2012.

"In domeniul spectrului de frecvente, 2012 va fi un an important, ANCOM urmand sa organizeze procedura de atribuire a benzilor de frecvente de 800 MHz si 2600 MHz, sa elaboreze strategia privind utilizarea benzilor de frecvente de peste 40 GHz atribuite serviciului fix si sa actualizeze Tabelul National de Atribuire a Benzilor de Frecvente (TNABF). ANCOM isi propune totodata sa modifice legislatia secundara de specialitate in domeniul spectrului radio, revizuind procedura de solicitare si de emitere a licentelor de utilizare a frecventelor radio", se spune intr-un comunicat al ANCOM.

Un proiect important ANCOM in 2012: modelarea costurilor eficiente pentru un numar de servicii reglementate

Unul dintre cele mai importante proiecte pentru promovarea concurentei in domeniul comunicatiilor electronice pe care ANCOM il va demara in 2012 va fi modelarea costurilor eficiente pentru un numar de servicii reglementate, inclusiv cele de terminare a apelurilor la puncte fixe si mobile.

"Odata cu transpunerea noului cadru legislativ european privind comunicatiile electronice, ANCOM va actiona in directia stabilirii conditiilor si procedurii de raportare a incidentelor de securitate de catre furnizorii de retele si servicii de comunicatii electronice, precum si a masurilor minime de securitate ce trebuie implementate de catre acestia. De asemenea, institutia intentioneaza sa elaboreze un ghid destinat furnizorilor de servicii de comunicatii electronice menit sa ii sprijine in implementarea prevederilor noului cadru legislativ din domeniul telecom", spun reprezentantii ANCOM.

Dupa adoptarea Legii privind infrastructura retelelor de comunicatii electronice, ANCOM isi va exercita noile atributii prevazute de acest act normativ. In forma actuala, proiectul de lege stabileste in sarcina ANCOM o serie de atributii precum inventarierea retelelor si infrastructurii asociate, crearea si punerea la dispozitia publicului pe pagina de internet a unei baze de date care sa includa conditiile de acces pe proprietatea publica, elaborarea unui contract-standard de acces pe proprietatea privata, controlul si monitorizarea obligatiilor ce revin institutiilor publice prin prisma noilor prevederi legale, constatarea si sanctionarea contraventiilor.

ANCOM isi propune sa defineasca o serie de parametri de calitate privind retransmisia serviciilor de programe media audiovizuale

Totodata, pentru a informa furnizorii, autoritatile locale, asociatiile si orice alte parti interesate de implementarea acestei legi, ANCOM va organiza o serie de seminarii la nivel national si local.

"Pentru a ajuta utilizatorii finali sa ia decizii informate si sa obtina un maxim de beneficii pe o piata concurentiala de comunicatii, ANCOM are in plan implementarea a doua proiecte importante: o aplicatie online pentru compararea ofertelor de comunicatii destinate utilizatorilor finali, finantata din fonduri europene si o aplicatie online de masurare a parametrilor tehnici de calitate a serviciilor de acces la internet", se mai arata in comunicat.

De asemenea, ANCOM isi propune sa defineasca o serie de parametri de calitate privind retransmisia serviciilor de programe media audiovizuale, aplicabili in relatia cu utilizatorii finali, si sa monitorizeze indeplinirea de catre furnizori a obligatiei de a-si informa corect utilizatorii cu privire la serviciile de comunicatii pe care le furnizeaza.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#ANCOM propuneri actiuni 2012, #costuri telefonie fixa mobila , #Companii Romania