Maramures: Mastile chirurgicale si FFP2, dar si alte echipamente vor fi produse integral de o fabrica romaneasca

Vineri, 29 Mai 2020, ora 20:49
1375 citiri
Maramures: Mastile chirurgicale si FFP2, dar si alte echipamente vor fi produse integral de o fabrica romaneasca
Foto: Pixabay

Prima fabrica de textile medicale cu capital 100% romanesc are in planul de afaceri producerea de masti chirurgicale si FFP2 la preturi accesibile pietei interne si de calitate, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, presedintele Grupului Taparo, Ioan Filip, eveniment la care a fost prezent si premierul Ludovic Orban.

"Noi, astazi, producem 600.000 de masti (zilnic - n.red.). Am inceput productia acum doua luni de zile, iar din momentul productiei pana acum, pretul a scazut cu 50%. Astazi, avem un pret de 1,50 de lei bucata. Acum doua luni, dar avand in vedere si stratul filtrant, a scazut ca pret, acum, putem sa oferim un pret mult mai bun. (...) Cred ca prin investitia pe care noi am realizat-o vom contribui la scaderea pretului pe piata. Atat producatorii, cat si importatorii din Romania ar trebui sa-si regleze preturile in functie de piata. Planul de afaceri pe care l-am fundamentat, plan care a fost sustinut si finantat, are in vedere producerea tuturor straturilor necesare pentru producerea de masti chirurgicale si FFP2, a stratului textil pentru producerea de combinezoane, halate, dar si a tuturor echipamentelor sanitare si igienice pe care ni le propunem. E o investitie mult mai mare si obiectivul nostru nu a fost sa producem masti, obiectivul nostru a fost si este a securiza productia de masti din punctul de vedere al cantitatii si pretului", a declarat Ioan Filip, presedintele Grupului Taparo, din care face parte si compania Techtex, specializata in producerea de masti.

Compania si-a propus sa produca pentru piata interna pana la sfarsitul lunii septembrie peste 35 de milioane de masti lunar. Managementul companiei a decis sa asigure accesul national la majoritatea echipamentelor de protectie medicala si igiena personala.

In cursul serii de vineri, premierul Ludovic Orban a vizitat in comuna Cicarlau santierul noii hale de productie unde urmeaza a fi amplasate tehnologii performante in productia echipamentelor de protectie, investitie evaluata la 20 de milioane de euro.

Noua investitie este sustinuta printr-un credit asigurat de EximBank si urmeaza a fi data in exploatare in trimestrul IV al acestui an.

Premierul Ludovic Orban, insotit de mai multi ministri din Guvern, a vizitat, vineri, fabrica de echipamente si productie medicala Techtex din orasul Targu Lapus. Ca element de noutate, compania i-a prezentat premierului prima serie de masti de protectie destinate copiilor.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Masti FFP2 Romania , #Companii Romania