Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lucian Anghel (BVB): Dupa listare, Romgaz va fi mai atractiva pentru fondurile de investitii

Lucian Anghel (BVB): Dupa listare, Romgaz va fi mai atractiva pentru fondurile de investitii


Presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Lucian Anghel, considera ca dupa listare, Romgaz va fi mai atractiva pentru fondurile de pensii private, pentru fondurile mutuale si societatile de investitii financiare.

In opinia oficialului BVB, listarea Romgaz va fi un succes pentru statul roman, pentru ca se vor finaliza tranzactii de cateva sute de milioane de euro.

"Sunt convins ca Romgaz, atunci cand va fi listata la BVB, va reprezenta o atractivitate sporita nu numai pentru fondurile de pensii, ci si pentru fonduri mutuale, pentru societati de investitii financiare si cred ca va fi un succes nu numai pentru investitori, ci si pentru Romania, prin finalizarea de tranzactii de cateva sute de milioane de euro", a declarat, miercuri, Lucian Anghel, la un seminar pe tema pensiilor private.

Listarea Hidroelectrica, asteptata cu interes

Presedintele BVB a mai spus ca asteapta cu mare interes listarea pe bursa a companiei Hidroelectrica, dupa ce va iesi din procedura de insolventa in care se afla in prezent. In opinia acestuia, Hidroelectrica ar trebui sa fie una dintre cele mai valoroase companii romanesti pe termen lung.

"Asteptam cu foarte mare interes Hidroelectrica, sa se finalizeze cu succes toata aceasta restructurare, ca sa spunem asa. In opinia mea, Hidroelectrica ar trebui sa fie una dintre cele mai valoroase companii romanesti privind pe un termen foarte lung, de 5-10 ani.

Statul are cateva companii extrem de valoroase, nu isi va pierde controlul - vorbim despre o listare minoritara de 10-15%. Am vazut alte tari, de exemplu CEZ, o companie care genereaza profit de miliarde de euro anual si asta inseamna dividende inclusiv pentru stat, inclusiv pentru actionarii minoritari.

Practic, toata lumea are de castigat pentru ca valoarea companiei creste si este mai bine sa detii 70% dintr-o companie mai mare decat 100% dintr-o companie mult mai mica si care are in momentul de fata un potential enorm de crestere a eficientei acelei companii", a explicat acesta.

Seful BVB a subliniat ca fondurile de pensii au o strategie pe termen lung si investesc numai in companiile care cred ca ar putea sa aduca o valoare adaugata pentru viitorul actionar.

"Acest lucru este normal, altfel nu ar putea sa genereze acele randamente destul de mari pe care le-am vazut, chiar de doua cifre, deci, din acest motiv, daca acea companie este eficienta, are un management performant, are niste tinte pentru management care sa genereze valoare adaugata si sa creasca valoarea companiei, sunt convins ca aceste fonduri de pensii vor continua sa investeasca in astfel de companii de succes romanesti", a adaugat acesta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1851 ori