Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Kruk cumpara credite neperformante de 100 milioane de euro

Kruk cumpara credite neperformante de 100 milioane de euro


Grupul Kruk a investit 100 de milioane de euro in achizitia de portofolii de credite neperformante in Romania si Polonia.

Piata de colectare a creantelor comerciale din Romania a suferit in 2011 impactul crizei financiare, mai ales in ceea ce priveste evolutiile sectorului bancar. Astfel, chiar si bancile medii si mici au decis sa externalizeze cazuri de credite neperformante, nu doar sa le vanda.

Valoarea creditelor restante din Romania a crescut in octombrie 2011, la 21 miliarde de lei cu 34% fata de octombrie 2010.

Conform celor mai recente date publicate de Banca Nationala a Romaniei, valoarea totala a creditelor in sold s-a situat in octombrie 2011 la nivelul de 223 miliarde de lei, fata de 208 miliarde de lei in octombrie 2010, in crestere cu 7%.

Investitia Grupului KRUK in Romania, la nivel consolidat, a generat pe primele 3 trimestre ale anului 2011 o cifra de afaceri de peste 77 milioane de lei, in crestere cu 183% fata de aceeasi perioada a anului 2010.

"La nivelul anului 2011, piata de colectare a creantelor s-a comportat conform asteptarilor noastre: tot mai multe banci - inclusiv cele de talie medie si mica - au luat decizia vanzarii de portofolii de creante, astfel ca am asistat pe parcursul anului la o inversare a proportiei intre activitatile de cesiune de creante si cele de externalizare, in favoarea vanzarii", spus Isabela Iacob, Director General si Membru al Consiliului de Administratie al KRUK International.

La nivelul Grupului KRUK valoarea sumelor colectate aferente portofoliilor cesionate a inregistrat o crestere cu 67% pe primele noua luni ale anului 2011, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2010, de la circa 137 milioane de lei, la 229,5 millioane de lei.

In aceeasi perioada, valoarea nominala a cazurilor transmise spre colectare a crescut cu 54%, de la 4,1 miliarde de lei la 6,3 miliarde de lei.


KRUK International a dezvoltat activitati de colectare a creantelor bancare ale companiilor de intermediere a creditelor, companiilor de asigurari si leasing, operatorilor de telefonie fixa si mobila, cat si ale companiilor de distributie a bunurilor de larg consum. Compania este de asemenea un jucator important pe piata achizitiei de portofolii de creante, in special de la banci.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2318 ori