Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI: Procedurile de lichidare CNH trebuie incepute pana la sfarsitul lui septembrie

FMI: Procedurile de lichidare CNH trebuie incepute pana la sfarsitul lui septembrie


FMI a solicitat Guvernului sa inceapa, pana la sfarsitul lunii septembrie, procedurile de lichidare a Companiei Nationale a Huilei (CNH), dupa ce activele neviabile vor fi separate de cele considerate valoroase, releva scrisoarea de intentie convenita in urma misiunii din ianuarie-februarie.

Documentul releva ca Guvernul este obligat sa transfere cel tarziu in luna februarie catre ANAF activele neviabile ale CNH.

Scrisoarea mai prevede ca minele viabile vor fi "oferite printr-un proces de licitatie" deschis si transparent.

In toamna anului trecut, Guvernul si Fondul Monetar International (FMI) au convenit ca active ale exploatarilor miniere Petrila, Paroseni si Uricani, apartinand CNH, sa fie transferate la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), prin executare silita, in contul datoriilor bugetare ale companiei.

Cele trei exploatari sunt considerate mine neviabile, activele preluate de ANAF urmand sa fie transferate la Ministerul Economiei si inchise, pana in anul 2018, prin intermediul unei societati care urmeaza sa fie infiintata.

Conform intelegerii de anul trecut cu FMI, minele considerate viabile ale CNH ar urma sa fie incluse in Complexul Energetic Hunedoara, alaturi de termocentralele Paroseni si Mintia.

Complexul Energetic Hunedoara si Complexul Energetic Oltenia, compus din SNLO si termocentralele Craiova, Turceni si Rovinari, vor fi privatizate pana la sfarsitul acestui an, conform calendarului actual.

Compania Nationala a Huilei este inclusa pe lista societatilor de stat monitorizate de FMI.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1804 ori