Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele: Procedura falimentului sa fie aplicata si reasiguratorilor

Finantele: Procedura falimentului sa fie aplicata si reasiguratorilor


Procedura falimentului va fi aplicata si societatilor care practica numai reasigurarea, alaturi de firmele de asigurare-reasigurare, conform unui proiect de modificare si completare a Legii 503/2004 privind redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare.

Ministerul Finanetelor propune si reglementarea unui termen special de prescriptie de cinci ani (fata de termenul general de 3 ani), in care Fondul de garantare va putea plati indemnizatiile/despagubirile, pentru protejarea intereselor legitime si a drepturilor creditorilor de asigurari.

Proiectul de act normativ vizeaza si introducerea unei sectiuni care sa reglementeze modul de dizolvare si lichidare (voluntara) a societatilor din domeniul asigurarilor, inclusiv a brokerilor de asigurare, necesitate ce a rezultat ca urmare a unor situatii ivite in practica din ultima perioada de timp, se precizeaza in nota de fundamentare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 931 ori