Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Enel plateste 90 milioane euro pentru controlul statiilor de pe Internet

Enel plateste 90 milioane euro pentru controlul statiilor de pe Internet


Enel Romania a inaugurat marti noul centru Telecontrol pentru zona Muntenia, care permite tehnicienilor Enel din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu sa opereze online toate manevrele necesare pentru a controla statiile primare si alte componente ale retelei de electricitate de inalta si medie tensiune.

"Implementarea programului Telecontrol in Bucuresti, Ilfov si Giurgiu a inceput in 2009, iar 14 statii primare sunt deja modernizate complet pentru a permite controlul de la distanta. Alte 19 statii primare sunt in stadiu de finalizare. Programul va continua in urmatorii ani, pana cand toate statiile primare apartinand Enel Distributie Muntenia, peste 40 de statii, vor fi controlate integral de la distanta si modernizate", au anuntat marti reprezentantii companiei.

Investitia totala realizata pana acum pentru implementarea sistemului in Muntenia se ridica la 90 de milioane de euro. Lucrarile includ modernizari complexe precum inlocuirea, instalarea sau imbunatatirea diverselor componente ale retelei de inalta si medie tensiune, statiilor, dar si infrastructura IT si de securitate necesara.

Tehnicienii Enel vor putea executa manevre de realimentare cu energie intr-un timp scurt, in cazul unor intreruperi care afecteaza zone extinse.

Sistemul Telecontrol a fost introdus in Banat si Dobrogea, unde durata media a intreruperilor pe consumator, pe an, a scazut cu peste 50% din anul 2007.

Enel este cea mai mare companie energetica din Italia si a doua mare companie de utilitati listata din Europa.

Grupul opereaza in 40 de tari din intreaga lume, are o capacitate instalata de peste 97.000 MW si comercializeaza electricitate si gaze naturale catre 61 milioane de clienti la nivel global.

Enel a investit pana in prezent in Romania peste 1,8 miliarde de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1324 ori