Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Disponibilizatii de la Posta Romana nu vor primi salarii compensatorii

Disponibilizatii de la Posta Romana nu vor primi salarii compensatorii


Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a declarat luni ca cei 1.029 angajati care urmeaza sa fie disponibilizati de la Posta Romana in prima etapa de reorganizare nu vor primi salarii compensatorii si ca este posibila anularea celei de-a doua etape, in care urmau sa fie date afara alte 5.500 persoane.

Peste 1.000 de angajati ai Postei Romane, dintre care 950 din cadrul conducerii, vor fi disponibilizati in prima etapa de reorganizare, urmand ca in cea de-a doua etapa sa fie concediate alte 5.500 de persoane, potrivit solutiilor propuse in Consiliul de Administratie al companiei

Nica a precizat ca spera ca incepand de luni sa fie demisi primii 100 de directori din companie si ca in zilele urmatoare vor primi deciziile de concediere si ceilalti angajati care urmeaza sa fie disponibilizati in prima etapa.

"Discutam cu sindicalistii pentru un act aditional la contractul colectiv de munca, astfel incat cei care vor fi demisi nu vor primi salarii compensatorii. Cred ca am fi prima tara care i-ar premia pe cei care au furat"., a spus Nica, care a mai mentionat ca costurile pentru plata salariilor compensatorii ar fi mult prea mari pentru posibilitatile Postei.

Potrivit acestuia, in prima etapa, pe langa persoanele care ocupa functii de conducere, va mai fi si personal TESA angajat dupa 1 ianuarie 2009.

"Vrem sa dam afara secretarele, purtatorii de mapa si agentii electorali angajati dupa ianuarie 2009", a precizat Nica.

In ceea ce priveste cea de-a doua etapa, Nica a spus ca este posibila o anulare a acesteia, insa acest lucru depinde de cum vor decurge lucruile in perioada urmatoare.

"In prezent, avem un program de masuri economice pentru redresarea companiei, inclusiv desfiintarea directiilor regionale(...)Fostul director al Postei (Daniel Neagoe), despre care am aflat ulterior ca era director de vanzari la o firma de chiuvete, m-a anuntat intr-o scrisoare ca in iunie compania va intra in insolventa. Am decis, in secunda urmatoare, sa il demit, sa se poata intoarce la activitatea lui de dinainte". a spus Nica.

Acesta a aratat ca Posta a intregistrat, in perioada 2009-2011, pierderi de 555 milioane lei, unul dintre motive fiind o serie de contracte dezavantajoase pentru companie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 2231 ori