Datoriile Postei Romane la bugetul de stat s-au dublat de la o luna la alta

Miercuri, 01 August 2012, ora 10:45
1255 citiri
Datoriile Postei Romane la bugetul de stat s-au dublat de la o luna la alta

Compania Nationala Posta Romana a inregistrat, la finele lunii iunie, datorii la bugetul de stat de peste trei ori mai mari decat in primele trei luni din 2012, acestea ajungand la 125,5 milioane lei, potrivit datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Datoria vine din taxa pe valoarea adaugata, respectiv 21,4 milioane, 97,2 milioane din alte impozite si taxe, iar 6,8 milioane din dobanzi si penalitati de orice fel. Pentru aceasta companie s-au acordat inlesniri la plata.

La finele lunii martie datoria era de 30,624 milioane lei.

Posta Romana, la un pas de insolventa

Pierderile Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) au ajuns, in perioada 2009-2011, la valoarea de 485 milioane lei. Conform datelor oficiale veniturile lunare ale Postei Romane erau, la 31 mai 2012, de 105 milioane lei.

Pentru a evita intrarea in insolventa, din cauza managementului defectuos exercitat pana in prezent, prim-ministrul Victor Ponta a anuntat la sfarsitul lunii mai, decizia guvernului de a reesalona datoriile catre alte institutii ale statului.

Posta Romana scapa de insolventa. Datoriile vor fi reesalonate

Privatizarea Postei Romane

Compania Nationala "Posta Romana" (CNPR) urmeaza a fi privatizata, strategia de privatizare fiind aprobata de Guvern pe 25 iulie.

Conform proiectului de HG publicat pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), va fi angajat un consultant international specializat pentru privatizarea CNPR, care va fi realizata prin majorarea capitalului social cu cel putin 20%.

Proiectul de act normativ prevede constituirea unei comisii de acceptanta a procesului de privatizare, a unei comisii de pregatire, coordonare si monitorizare a procesului de privatizare si a secretariatelor tehnice aferente, principalele atributii a comisiei de acceptanta a procesului de privatizare si componenta acesteia.

Conform Memorandumului cu Fondul Monetar International, autoritatile se angajasera sa gaseasca, pana la sfarsitul lunii iunie 2012, un investitor strategic care va prelua 20% din actiunile CNPR, in urma unei majorari a capitalului social. Termenul initial pentru privatizarea Postei Romane, prin majorare de capital social, era sfarsitul lunii martie 2012.

CNPR si-a diminuat pierderile considerabil in ultimul an, de la 28 de milioane de euro in 2010 la 4,3 milioane euro la finele anului 2011.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#datorii Posta Romana, #rezultate financiare Posta Romana, #pierderi posta romana , #Companii Romania