Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cupru Min a scapat de o plata de 17,3 milioane de euro, catre o companie in insolventa

Cupru Min a scapat de o plata de 17,3 milioane de euro, catre o companie in insolventa


Cererea Energo Mineral de anulare a contractelor incheiate cu Cupru Min in 2007, respectiv contractul de cooperare, contractul de locatiune si contractul de asistenta tehnica, a fost respinsa de Curtea de Apel Bucuresti, care a admis recursul formulat de producatorul de cupru din Romania.

Prin aceasta decizie, Cupru Min a fost exonerata de la plata sumei de peste 77 milioane de lei (aproximativ 17,3 milioane de euro) acordata prin hotararea Tribunalului Bucuresti catre Energo Mineral, societatea aflata in procedura de insolventa, conform societatii de avocati Dragne & Asociatii.

Litigiul s-a aflat pentru a doua oara in faza recursului, in cel de-al doilea ciclu procesual

Societatea de avocati Dragne & Asociatii este cea care a asigurat societatii miniere asistenta juridica in ambele cicluri procesuale ale litigiului si a stabilit strategia de aparare. Solutia de respingere a pretentiilor Energo Mineral este deosebit de importanta, mai ales prin prisma faptului ca permite desfasurarea activitatii companiei din judetul Alba fara niciun fel de dificultati.
Procesul impotriva Cupru Min Abrud a fost intentat in 2010 de catre administratorul judiciar al societatii Energo Mineral, Activ Lichidator Bucuresti.

In septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti a obligat compania de stat sa plateasca peste 77 de milioane de lei (aproximativ 17,3 milioane de euro) catre societatea Energo Mineral, printr-o decizie care a facut obiectul recursului solutionat de Curtea de Apel Bucuresti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1228 ori