Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum promoveaza statul companiile pe plan extern

Cum promoveaza statul companiile pe plan extern


Un numar de 92 firme romanesti au fost promovate, in perioada 9 mai - 30 august, in cadrul a 14 misiuni economice desfasurate de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) pe plan extern.

MECMA a promovat in Kurdistan firme romanesti care activeaza in domenii precum constructiile industriale si civile, constructiile de drumuri si poduri si constructiile de locuinte.

In Brazilia si Norvegia au fost promovate firme care activeaza in industria de electronice si software. Firmele de constructii navale din Romania au fost promovate in Coreea de Sud, iar cele din domeniul constructiilor de masini, echipamente industriale, piese si parti componente auto au fost promovate de catre MECMA in Tunisia si in Maroc.

Tot in perioada mentionata, MECMA a organizat participarea companiilor romanesti la zece targuri si expozitii internationale, cum ar fi Expozitia permanenta cu caracter general din cadrul Centrului Expozitional Sharjah - Emiratele Arabe Unite, Expozitia Internationala "London International Wine&Spirit", Londra - Marea Britanie sau la Targul International "Posidonia" Atena - Grecia, in domeniul constructiilor navale.

La inceputul lunii august, Ministerul Economiei a semnat sapte contracte de finantare nerambursabila, in valoare de 233,2 milioane de lei (51,3 milioane euro), in cadrul operatiunii destinate investitiilor productive in intreprinderi mari.

Ministerul Economiei finanteaza cu 51 milioane de euro nerambursabili 7 companii

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1310 ori