Corporatistii nu mai cumpara flori de Sfanta Maria

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 09:00
4647 citiri
Corporatistii nu mai cumpara flori de Sfanta Maria

Corporatistii nu mai sunt la fel de interesati sa cumpere flori, de Sfanta Maria. Interesul scazut al angajatilor din multinationale si firme a fost remarcat de reprezentantii florariilor online, care spun ca in alti ani, vanzarile inregistrate pe segmentul corporate erau mult mai mari.

Reprezentantii florariilor declara ca vanzarile din apropierea sarbatorii Sfanta Maria cresc, cu un procent cuprins intre 15% si 50% si ca in medie, un client cheltuie 200 de lei. Bugetul este mai mic, comparativ cu anii trecuti, iar cei mai multi clienti sunt persoane fizice.

Daca in anii anteriori crizei angajatii din multinationale si companii cumparau flori in valoare de pana la trei milioane de euro, anul acesta, cererea din partea acestui segment a scazut cu aproape o treime.

Stefan Stanciu, managerul florariei online magazinuldeflori.ro, spune ca 70% dintre cei care fac comenzi de flori online sunt persoane fizice. Restul de clienti sunt corporatisti, care cheltuie mai multi bani.

"Daca o persoana fizica face cumparaturi in valoare medie de 120-130 de lei, un corporatist face, in medie, comenzi de 300-400 de lei", explica Stefan Stanciu.

"In comparatie cu o zi normala am inregistrat o crestere de maxim 15%. Anul acesta, sarbatoarea Sfintei Maria cade intr-o zi de sambata, altfel spus, in mediul de business nu se comanda" , spune Marius Dosinescu, manager floridelux.ro.

Pe de alta parte, Adrian Rosu, managerul site-ului magnolia.ro, si Stefan Stanciu, directorul florariei online magazinuldeflori.ro, spun ca au inregistrat o crestere a comenzilor de 50%, datorita Sfintei Maria.

Cel mai mult se vand trandafirii si buchetele colorate, formate din mai multe tipuri de flori. Vanzarile de Sfanta Marie se dubleaza, iar bugetul mediu este de 150-200 de lei, adauga Adrian Rosu.

Cele mai mari vanzari anuale sunt la trandafiri. In primavara se cauta mai mult speciile de sezon, cum ar fi lalelele ori freziile, dar trandafirii se vand bine oricand, completeza Stefan Stanciu.

"Avem si clienti mai pretentiosi, care aloca un buget mai mare, de pana la 900 de lei. La polul opus, am avut si clienti care au comandat de sume mai mici, de cel mult 60 de lei", precizeaza reprezentantul florariei online magnolia.ro.

Mai mult de 2,2 milioane de romani isi serbeaza onomastica sambata, de Sfanta Maria, potrivit statisticilor Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Pe unele tarabe din piețe se vând acum și cireșe, iar un kilogram se vinde cu 150 de lei. Fructele sunt aduse din Turcia și Grecia, iar comercianții spun că, de fapt, prețul de...
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
#flori online, #cumparari flori online, #vanzari flori, #florarie online, #Sfanta Maria, #flori , #Companii Romania