Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR SA inchiriaza 11 sectii de cale ferata prin licitatie publica

CFR SA inchiriaza 11 sectii de cale ferata prin licitatie publica


Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA organizeaza in 15 martie, la Bursa Romana de Marfuri, a treia etapa de licitatie publica cu strigare pentru inchirierea a 11 sectii de cale ferata.

Participantii la licitatie pot depune oferte pentru una sau mai multe grupe de sectii.

Este vorba despre sectiile neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Bucuresti, respectiv Ploiesti Crang - Ploiesti Vest, Ploiesti Vest - Targoviste Nord - Fieni, Ditesti - Gura Palangii, I.L. Caragiale - Ditesti, Buda - Slanic, Ploiesti Nord - Maneciu, de pe raza sucursalei teritoriale CREIR Brasov, Sebes Alba - Petrestii de Padure si de pe raza sucursalei teritoriale CREIR Iasi, Dornesti - Gura Putnei - Putna, Dornisoara - Floreni, Gura Humorului - Darmanesti si Crasna - Husi.

Durata de valabilitate a contractului de inchiriere este de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai mare. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 15 martie, ora 09.00, deschiderea acestora urmand sa aiba loc in aceeasi zi la ora 10.00, la sediul Bursei Romane de Marfuri.

CNCF "CFR" SA are posibilitatea sa ofere in regim de inchiriere - prin licitatii publice la Bursa Romana de Marfuri -, sectiile de circulatie apartinand infrastructurii feroviare neinteroperabile catre operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011.

Operatorii economici, desemnati castigatori, sunt obligati sa preia si personalul CFR existent sau care isi desfasoara activitatea pe sectia sau grupul de sectii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul inchirierii, in conformitate cu prevederile legislative.

Inchirierea unor parti din infrastructura feroviara neinteroperabila reprezinta unul din angajamentele incluse in programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizeaza reducerea cheltuielilor si a activitatilor neprofitabile.

Prin programul de eficientizare a activitatii CNCF "CFR" SA urmareste respectarea angajamentelor Guvernului Romaniei cuprinse in Scrisoarea de Intentie, semnata cu Fondul Monetar International si Memorandumul de Intelegere cu Uniunea Europeana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 2025 ori