Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Care sunt cele mai performante companii din Bucuresti

Care sunt cele mai performante companii din Bucuresti


Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a organizat miercuri o noua editie a Topului firmelor din Bucuresti, calculat dintr-un numar de 132.076 de companii care au depus bilantul pentru anul 2011.

Potrivit metodologiei, dintre cele 132.076 firme din Capitala care au depus bilantul aferent anului 2011, au indeplinit criteriile de eligibilitate 28.189 companii. Dintre acestea, au fost premiate 3.881 firme in cadrul a sase domenii de activitate totalizand 251 de clase de activitati.

Printre firmele aflate pe primul loc la sectiunea Telecomunicatii s-au numarat RCS&RDS, Digital Cable System si Orange. Pentru activitatea de servicii in tehnologia informatiei pe primul loc s-au aflat Oracle Romania, IBM Romania si UTI Systems.

Pe domeniul industrie, printre laureati s-au aflat Romsilva, Romcad Prod, OMV Petrom, Compania Nationala a Uraniului, Societatea Nationala a Sarii si Societatea Nationala a Apelor Minerale.

Printre premiantii desemnati la capitolul prelucrarii produselor destinate consumului alimentar s-au aflat Negro 2000, Star Food, Danone, Agrana, Ion Mos.

Pentru fabricarea bauturilor au fost premiate companii precum Heineken Romania si Quadrant-Amroq, iar in sectorul farma Zentiva.

Pentru performantele din agricultura au fost premiate societati precum Interagro, Euro-Casa Prod si Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultura.

La editia din 2012, Topul firmelor pentru lucrari de constructii a fost dominat de Strabag, Euroconstruct, Electromontaj, Hidroconstructia, Romelectro si IMSAT.

McDonald"s Romania si American Restaurant au dominat topul pentru activitatea de servicii si restaurante, iar in sectorul turismului s-au evidentiat Societatea Companiilor Hoteliere Grand, ONT Carpati, Bucuresti Turism si Happy Tour.


La nivelul Capitalei, rata somajului este de 2,05% fata de 5,01% cat se inregistra la nivel national in septembrie 2012, in conditiile in care Bucurestiul concentreaza 19,3% din totalul comerciantilor activi la nivel national, adica 191.041 agenti economici.

CCIB a premiat firme din diverse domenii de activitate - servicii, industrie, comert-turism, cercetare, dezvoltare, high-tech, constructii, agricultura, pescuit si piscicultura.

Companiile au fost clasificate, ca de obicei, in cinci clase de marime - intreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microintreprinderi.

Laureatii topului au fost stabiliti conform unei metodologii aplicata unitar, la nivelul intregului sistem cameral.

In stabilirea clasamentelor finale au fost luati in calcul indicatori precum cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si eficienta utilizarii capitalului angajat, calculati in baza a treisprezece elemente extrase din situatiile financiare depuse de companii la Ministerul Finantelor Publice si la Oficiul National al Registrului Comertului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2602 ori