Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Compania KazMunayGas muta toate operatiunile de trading cu petrol in Elvetia

Compania KazMunayGas muta toate operatiunile de trading cu petrol in Elvetia


Vector Energy, divizia de trading cu produse petroliere a grupului Rompetrol, inregistrata in Elvetia, va finaliza in acest an integrarea tuturor operatiunilor de comercializare a titeiului din cadrul KazMunayGas, si isi va schimba denumirea in KazMunayGas Trading AG.

"Tinand cont de o serie de factori (exploatarea zacamantului Kashagan, dar si volumul planificat al productiei de titei in Kazahstan de 140 milioane de tone pana in 2020), estimam in urmatorii cinci ani cresterea volumului exporturilor de titei din Kazakhstan pana la 30 milioane de tone pe an", a declarat intr-un comunicat directorul general al grupului Rompetrol, Zhanat Tussupbekov.

Grupul Rompetrol, controlat de compania de stat KazMunayGas din Kazahstan, a comercializat anul trecut prin divizia de trading 10,4 milioane tone de titei, cu 65% mai mult fata de 6,3 milioane de tone in 2011.

Produsele au fost livrate pe pietele din Bulgaria, Moldova, Georgia, Ucraina, Franta, Spania, Turcia, Serbia, Grecia si Liban.

KazMunayGas Trading AG va fi responsabila de comercializarea titeiului si a produselor petroliere, si va dezvolta si activele logistice necesare atat pentru acoperirea necesitatilor proprii, cat si pentru dezvoltarea operatiunilor comerciale si accesul catre piete noi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2092 ori