Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SUA: Google primeste un ultimatum de la autoritatile antitrust

SUA: Google primeste un ultimatum de la autoritatile antitrust

Google primeste ultima sansa pentru a recunoaste ca modifica artificial rezultatele motorului sa de cautare pentru a obtine profit.

In cazul in care gigantul IT nu raspunde ultimatumului autoritatilor americane antitrust in termen de doua saptamani, compania risca un proces rasunator care ii poate afecta reputatia.

Potrivit managerilor gigantului IT, Comisia Federala pentru Comert provoaca prin astfel de demersuri Google, intrucat nu poate demara urmarirea penala impotriva sa, transmite Agerpres.

Mai mult, managementul Google sustine ca acuzatiile de fraudare a rezultatelor motorului de cautare nu au o baza reala, iar comisia respectiva nu dispune de probe concludente in acest sens.

Google a intrat anul trecut in vizorul autoritatilor americane antitrust, care au inceput sa se intereseze de activitatea companiei. Niciun progres insa in dialogul dintre cele doua parti nu s-a inregistrat. Se presupune ca societatea umfla in mod artificial popularitatea produselor proprii, ridicandu-le mai sus pe lista cu rezultatele cautarilor. In acelasi timp, produsele concurentilor directi figureaza mai rar.

Comisia pentru Comert din SUA a creat deja o echipa speciala, care s-ar putea ocupa de un eventual proces impotriva Google in justitie. Daca se va ajunge aici, atunci amploarea scandalului ar putea fi comparabila cu afacerea Microsoft din anii 90 ai secolului trecut.

In paralel, Joaquin Almunia, comisarul european pentru concurenta, a declarat ca pozitia dominanta a Google in domeniu a transformat-o intr-un monopol agresiv, acuzand gigantul IT ca limiteaza posibilitatile concurentilor din domeniul publicitatii pe internet si al cautarilor pe internet.

Expertii de la Boston Consulting au calculat ca informatiile cu caracter personal le asigura companiilor de internet un profit anual de peste 300 miliarde de euro pe an. In prezent, companiile europene castiga pe fiecare utilizator circa 1000 de euro, iar catre orizontul anului 2020 profitul lor total ar putea ajunge la 1 trilion de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1366 ori