Sony e knock-out: Pierderi nete anuale de 6,4 miliarde de dolari

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 18:28
1648 citiri
Sony e knock-out: Pierderi nete anuale de 6,4 miliarde de dolari

Sony Corp a inregistrat o pierdere neta anuala record, de 6,4 miliarde de dolari, dublul pierderii nete anuale inregistrate cu un an in urma. Sony a intrat in al patrulea an marcat de pierderi.

In incercarea de a-i linisit pe investitori, reprezentantii gigantului japonez de electronice au declarat ca veniturile companiei vor reveni pe linia de plutire, pana in martie 2013, cand compania ar putea inregistra un profit operational de 180 miliarde de yeni (2,2 miliarde de dolari), scrie Reuters.

Compania Sony, care va taia 6% din forta sa de munca la nivel global - 10.000 de locuri de munca - a fost afectata de cererea slaba pentru televizoare, cerere inlocuita de consumatori cu dorinta de gadget-uri inovatoare, produse de companii precum Apple sau Samsung Electronics.

Cazul Sony nu este singular, ci se incadreaza in pierderile pe care le inregistreaza industria japoneza de electronice. Spre exemplu, producatorul de ecrane LCD Sharp Corp a raportat marti pierderi nete de 380 de miliarde de yeni (4,67 miliarde de dolari), de la pierderi de 290 de miliarde de yeni inregistrate in anul precedent.

Kazuo Hirai, care a preluat functia de CEO Sony in aceasta luna, a declarat ca este pregatit sa ia masuri "dureroase" pentru a revigora compania, si nu va ezita sa reduca sau sa retraga complet afacerile unde Sony merge prost.

Oficialul Sony, cunoscut pentru revitalizarea PlayStation, prin intermediul reducerii agresive a costurilor, a promis ca va revigora business-ul TV, care a adus companiei pierderi de 10 miliarde dolari in ultimii 10 de ani. Termenul de revenire, pe care l-a formulat Kazuo Hirai, a fost de doi ani.

"Au fost mai multe motive pentru rezultatele noastre slabe", a declarat directorul financiar al companiei, Masaru Kato, in cadrul unei conferinte de presa organizate marti. Acesta a mentionat yenul puternic si cererea slaba.

Afacerile Sony tranzactionate in Germania au scazut cu 7 procente.

In Tokyo, actiunile Sony au inchis in scadere cu 3,5% inainte de anuntarea estimarii rezultatelor financiare, cea mai mare cadere din ultimele trei saptamani.

Intr-o a patra revizuire a estimarilor sale anuale, Sony a estimat pierderi nete de 520 de miliarde de yeni (6,4 miliarde de dolari), la sfarsitul lunii martie 2012. In februarie, oficialii Sony au estimat o pierdere anuala neta de 220 miliarde de yeni. Pierderile suplimentare au fost puse pe seama anularilor de credite fiscale din Statele Unite, pe care compania nu le-a putut obtine din cauza pierderilor pe care le-a adunat.

Analistii prognozasera o pierdere pentru intregul an de 214 de miliarde de yeni, potrivit Thomson Reuters. Rezultatele anuale vor fi anuntate in data de 21 mai.

Directorul financiar Kata nu a confirmat informatiile privitoare la pierderile de locuri de munca de la Sony.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#pierderi Sony 2012, #afaceri Sony, #venituri sony, #rezultate financiare Sony , #Companii IT