Autoritatile americane vor sa amendeze Toshiba pentru constituirea unui cartel

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 12:30
1063 citiri
Autoritatile americane vor sa amendeze Toshiba pentru constituirea unui cartel

Un juriu din San Francisco a decis marti ca Toshiba va plati o amenda de 87 milioane de dolari pentru ca ar fi incheiat o intelegere cu alti furnizori in scopul mentinerii preturilor ridicate in cazul LCD-urilor, dar compania japoneza nu are in vedere faptul ca va trebui sa plateasca ceva.

Legile antitrust din Statele Unite ale Americii solicita ca amenda sa fie triplata, dar nici chiar atunci Toshiba nu se asteapta sa plateasca amenda. Alte firme acuzate impreuna cu Toshiba in acest proces au acoperit efectiv amenda sa pentru ca au platit o suma mai mare in cadrul intelegerilor decat prejudiciile descoperite in cazul companiei Toshiba, a spus o purtatoare de cuvant a companiei, citata de IT News.

In ciuda descoperirilor anuntate de tribunalul american, oficialii Toshiba au negat ca ar fi vinovati de acuzatiile care li se aduc.

"Toshiba a sustinut in mod constanta ca nu a existat nici o activitate ilegala din partea sa in afacerile cu LCD-uri din Statele Unite ale Americii, iar compania continua sa isi mentina aceasta viziune", potrivit declaratiei oficialilor acesteia. Compania intentioneaza sa apeleze la toate mijloacele legale pentru a-si demonstra nevinovatia.

Alti furnizori au acceptat deja sa plateasca sute de milioane de dolari pentru a solutiona procesele intentate de consumaori, entitati guvernamentale si alte entitati publice. Printre acesti furnizori se numara Chimei Innolux, Chunghwa Picture Tubes, Epson Imaging Devices, HannStar Display, Hitachi Displays, Samsung Electronics si Sharp.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#Toshiba amenda SUA, #Toshiba cartel SUA, #Toshiba cartel, #acuzatii Toshiba cartel , #Companii IT