Apple castiga procese, Samsung castiga bani: Rezultatele financiare surprinzatoare

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 11:45
2259 citiri
Apple castiga procese, Samsung castiga bani: Rezultatele financiare surprinzatoare

Dupa ce Apple a castigat in instanta razboiul in fata Samsung, compania coreeana isi ia revansa la rezultatele financiare trimestriale.

Samsung a vandut 56,3 milioane de smartphone-uri in al treilea trimestru al anului, pe cand Apple a vandut doar 26,9 milioane de iPhone-uri, iar vanzarile de iPad-uri nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor.

Samsung, cel mai mare producator de mobile din lume, a raportat un profit net record pentru al treilea trimestru, de 5,9 miliarde de dolari, mai mare cu 91% fata de aceeasi perioada din 2011. Rezultatele sunt puse pe seama unei cresteri a vanzarilor de smartphone-uri din gama Galaxy, scrie Financial Times.

Cu toate acestea, reprezentantii Samsung au declarat ca se asteapta la o intensificare a competitiei pentru urmatorul semestru pe fondul cresterii cererii din perioada sarbatorilor de iarna.

"In ultimul trimestru al anului ne asteptam la o crestere a cererii pe segmentul de dispozitive mobile printre care se numara si tabletele, care isi fac loc pe piata cu preturi competitive", au explicat reprezentantii companiei.

Apple ramane cu banii de la proces

De cealalta parte, vanzarile de iPad-uri au dezamagit, ceea ce a dus la rezulte financiare sub estimari pentru compania lui Steve Jobs, potrivit Reuters.

Actiunile uneia dintre cele mai valoroase companii IT din intreaga lume au scazut la un nivel record de la inceputul lunii august, dupa ce compania a inregistrat, cu un trimestru inainte, cresteri impresionante a veniturilor, cu 27 procente.

Apple a livrat 26,9 milioane iPhone-uri in ultimul trimestru, peste estimarile analistilor, insa vanzarile iPad de 14 de milioane nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor. Rezultatele slabe sunt puse pe seama crizei economice globale sau a lansarii mult asteptate a noului mini iPad.

Cel mai mare rival Apple, compania Coreeana Samsung, a vandut 56,3 milioane smartphone-uri in primul trimestru, conform firmei de cercetare IDC, ceea ce reprezinta 31,3 % din piata, mai mult decat dublu fata de Apple.

Razboiul dintre cele doua companii a fost castigat in instantele de judecata de Apple, intr-o proces in care compania lui Steve Jobs a dat in judecata Samsung pentru incalarea mai multor brevete. Apple a primit dspagubiri de un miliard de dolari.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#profit apple, #profit samsung, #rezultate financiare Apple Samsung, #proces apple samsung , #Companii IT