Personalul Lufthansa intra in greva incepand de vineri

Joi, 30 August 2012, ora 11:44
1872 citiri
Personalul Lufthansa intra in greva incepand de vineri

Greva anuntata de personalul navigant de pe aeronavele comerciale ale principalei companii aeriene germane Lufthansa va incepe vineri, a anuntat joi sindicatul Ufo, intr-o scrisoare adresata salariatilor si publicata pe site-ul sau de Internet, relateaza AFP.

"Vineri va fi prima zi in care greva se va concretiza", scrie sindicatul, fara mai multe detalii.

Ora exacta si aeroporturile afectate nu vor fi indicate decat cu sase ore inainte de declansarea actiunii de protest.

Miscarea sociala risca sa provoace importante perturbari ale traficului intern si european al companiei Lufthansa, ceea ce va conferi prioritate zborurilor de lung curier.

Sindicatul german al personalului navigant de pe aeronavele comerciale, Ufo, a afirmat marti ca va cere intreruperea temporara a activitatii la Lufthansa in Germania "anuntata in ultimul moment" si "foarte curand". "Pregatim o greva cu durata nedeterminata, pe termen mediu", a adaugat Nicoley Baublies, presedintele sindicatului.

In aprilie, Ufo a cerut o crestere a salariilor cu 5 la suta pe 15 luni si retroactiv incepand de la 1 ianuarie, pentru a recupera trei ani de stagnare. Sindicatul a respins ferm folosirea personalului de bord interimar in avioanele Lufthansa.

Ufo sustine ca aproximativ doua treimi din totalul de 18.000 de stewardese si stewarzi ai companiei aeriene germane sunt membrii sai.

Responsabilul de personalul pentru traficul de pasageri al Lufthansa, Peter Gerber, a afirmat marti ca fiecare zi de greva ar costa mai multe milioane de dolari compania, deja afectata de cresterea preturilor la carburanti si de concurenta din Europa.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#greva Lufthansa , #Companii aeriene