Lufthansa, neinteresata sa investeasca in Alitalia

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 16:07
1437 citiri
Lufthansa, neinteresata sa investeasca in Alitalia

Compania aeriana germana Lufthansa nu este interesata de preluarea unei participatii la operatorul aerian Alitalia, care se confrunta cu probleme financiare si cauta un partener strategic, transmite Reuters.

"Nu exista interes pentru Alitalia din partea Lufthansa. Directorul general Christoph Franz si-a exprimat foarte clar pozitia potrivit careia nu exista interes pentru a investi in alte companii aeriene in acest moment", a declarat Martin Riecken, purtator de cuvant al Lufthansa Europe.

Compania aeriana germana a demarat un amplu program de restructurare care include eliminarea a 3.500 de posturi, investitii in avioane moderne pentru reducerea consumului de combustibil in ideea de a putea concura cu rivalii din Orientul Mijlociu, in special pe rutele dintre Europa si Asia.

Conducerea Alitalia a aprobat vineri o majorare a capitalului de 300 milioane de euro (400 milioane de dolari), ca parte a programului de salvare a operatorul aerian, care se confrunta cu probleme financiare majore. Majorarea capitalului include 75 milioane de euro de la Posta Italiei iar restul de la un consortiu care conduce Alitalia si un credit punte de la banci.

Alitalia a acumulat pierderi de peste 840 de milioane de euro si o datorie de un miliard de euro de la salvarea sa de la faliment, in 2009, de catre Air France KLM si un grup de investitori italieni. Air France KLM, care detine 25% din actiunile Alitalia, a anuntat saptamana trecuta ca este dispusa sa vina in ajutorul acesteia daca vor fi indeplinite o serie de conditii stricte.

Vicepresedintele Alitalia, Salvatore Mancuso, a avertizat, insa, ca o eventuala preluare a controlului de catre Air France KLM ar fi foarte costisitoare pentru Alitalia, in special in ceea ce priveste numarul locurilor de munca ce ar urma sa fie eliminate ca urmare a restructurarii operatiunilor.

Unii analisti sunt de parere ca cea mai buna optiune pentru Alitalia este o preluare de catre Air France-KLM, insa surse din apropierea discutiilor sustin ca intre cele doua parti exista divergente importante cu privire la angajamentele financiare si modul in care grupul francez ar modifica operatiunile Alitalia pentru a se potrivi cu reteaua sa.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#preluare Alitalia Lufthansa, #companii aeriene Europa, #transport aerian Europa, #restructurare Lufthansa, #majorare capital Alitalia , #Companii aeriene