Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiectul Ford de la Craiova s-a extins pana la sfarsitul lui 2012

Proiectul Ford de la Craiova s-a extins pana la sfarsitul lui 2012


Ford si AVAS au semnat vineri actul aditional la contractul de privatizare pentru Automobile Craiova, incheiat initial in 2007, care prevede ca perioada de implementare a proiectului Ford la Craiova s-a extins pana la 31 decembrie 2012, a anuntat vineri compania.

Actul aditional semnat intre Ford si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) implica "mici actualizari" ale contractului initial pentru a reflecta situatia afacerilor, cu precadere in ceea ce priveste ajutorul de stat regional.

Potrivit Ford, aceste revizuiri sunt in linie cu planul de afaceri pentru unitatea de productie de la Craiova, luand in considerare "mediul economic plin de provocari pentru industria auto europeana".

"Ford se bucura de faptul ca negocierile cu Guvernul roman s-au incheiat cu succes si actul aditional la contractul de privatizare a Automobile Craiova a fost semnat. Ford isi exprima pe deplin angajamentul de a transforma fabrica de la Craiova unde vom investi peste 675 milioane euro pentru a crea o unitate de productie moderna si competitiva la nivel global atat pentru vehicule cat si pentru motoare", a declarat vicepresedintele pe probleme juridice, guvernamentale si de mediu in cadrul Ford Europa, Wolfgang Schneider.

Ford va demara anul acesta productia de volum la Craiova atat pentru motorul de 1.0 litri EcoBoost, cat si pentru noul Ford B-MAX.

Reprezentantii Ford precizeaza ca fabrica de la Craiova va deveni o unitate specializata in productia de vehicule apartinand clasei B, fapt care va permite companiei sa creeze sisteme eficiente de coordonare in ceea ce priveste componentele si furnizorii, pentru vehicule similare din punct de vedere al dimensiunilor, precum si sa reduca nivelul de complexitate al procesului de constructie in fabrica.

Ford Motor Company este producator si distribuitor de automobile pe sase continente. Ford Europa este responsabila de productia, vanzarea si service-ul vehiculelor marca Ford de pe 51 de piete individuale si are aproximativ 66.000 de angajati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1930 ori