Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

LVMH, lider pe piata de lux in 2011

LVMH, lider pe piata de lux in 2011


Gigantul de lux Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) a anuntat un profit operational de peste cinci miliarde de euro, si va propune actionarilor dividende de 2,60 euro/actiune in aprilie, anul acesta.

Profitul net, operational si cifra de afaceri intregistrata de companie in 2011 fac din LVMH, numarul unu pe piata de lux, scrie Reuters.

Referitor la rezultatele foarte bune, proprietarul grupului a declarat ca este "un nou an mare" si ca va oferi actionarilor, in adunarea generala de pe cinci aprilie, o crestere dde 24% a dividendelor, la 2,60 de euro/actiune.

Profitul net al grupului a atins valoarea de 3,06 miliarde de euro, in crestere cu 1% fata de anul trecut si in linie cu asteptarile analistilor, profitul recurent net a crescut cu 34%, veniturile depasind pentru prima oara nivelul de 5 miliarde de euro.

De asemenea, pentru prima oara in istoria companie, cifra de afaceri depaseste 23 de miliarde de euro, ajungand la 23, 66 miliarde de euro, cu o crestere de 16%, determinata de brandul Louis Vuitton si de cererea crescuta de bunuri de lux pe piata din Asia.

Asia a reprezentat 35% din cifra de afaceri a LVMH, in timp Europa a contat in proportie de 22%, iar SUA au reprezentat doar 22% din afaceri.

Astfel, LVMH intra in 2012 cu incredere si cu un nou obiectiv, acela de a-si consolida pozitia de lider pe piata de lux, la nivel mondial.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1401 ori