Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, mai mare in noiembrie

Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, mai mare in noiembrie


Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in noiembrie 2011 cu 0,9% fata de aceeasi luna din 2010, a anuntat joi Institutul National de Statistica (INS).

Comertul cu autovehicule a crescut cu 5,2% fata de noiembrie 2010, in timp ce comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor s-a diminuat cu 17,1%.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cu 1,8% mai mare decat in noiembrie 2010.

Totodata, activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat in noiembrie o cifra de afaceri cu 4% mai mare comparativ cu noiembrie 2010. In serie bruta, cifra de afaceri din servicii pentru populatie a urcat cu 10,8% fata de cea de-a 11-a luna din 2010.

Fata de octombrie, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in noiembrie cu 0,3% in date ajustate sezonier si a crescut cu 2,9% in serie bruta.

Serviciile de piata prestate populatiei au scazut cu 4,7% in noiembrie fata de octombrie, in serie ajustata si cu 3,8% in serie bruta.

In primele 11 luni din 2011, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut cu 5,6%, in date ajustate sezonier, respectiv cu 4,4% in serie bruta fata de aceeasi perioada din 2010.

Serviciile de piata prestate populatiei in perioada ianuarie-noiembrie au sporit cu 10,3% fata de perioada similara din 2010, in serie ajustata, respectiv cu 9,8% in serie bruta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1172 ori