Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aviva Asigurari de Viata si-a redus anul trecut pierderile cu 67%, la 6,5 milioane lei

Aviva Asigurari de Viata si-a redus anul trecut pierderile cu 67%, la 6,5 milioane lei


Aviva Asigurari de Viata si-a redus anul trecut pierderile cu 67%, la 6,5 milioane lei, in timp ce volumul de prime brute subscrise a scazut cu 18%, la 73,3 milioane lei, a declarat marti directorul general al Aviva Romania, Mihai Popescu.

In 2010, Aviva Asigurari de Viata inregistrase o pierdere de 19,9 milioane lei.

"Scaderea subscrierilor a fost generata de reducerea cu 4% a primelor din polite "unit-linked" (cu componenta investitionala, n.r.) si cu 14% a afacerilor pe segmentul de asigurari de protectie, vanzarile fiind afectate de rezultatele inregistrate pe segmentul bancassurance", a spus Popescu.

Acesta a mentionat ca Aviva Asigurari de Viata colaboreaza pe segmentul bancassurance cu 6-7 institutii financiare.

Directorul general al Aviva Asigurari de Viata a explicat ca rezultatul companiei de anul trecut a fost influentat de reducerea cheltuielilor si de imbunatatirea structurii financiare a companiei.

Indemnizatiile platite in 2011 de companie au scazut cu 6%, la 8,9 milioane lei., iar rascumpararile au coborit cu 11%, la 22 milioane lei.

La finalul lunii ianuarie, Aviva a anuntat ca a vandut catre asiguratorul american MetLife operatiunile din Romania, Cehia si Ungaria, ca parte a strategiei sale de a se concentra pe pietele de mari dimensiuni.

Tranzactia urmeaza sa fie supusa procesului de autorizare de catre autoritatile competente din fiecare tara si se asteapta sa fie finalizata pana la finalul anului 2012.

Aviva Grup detine in Romania Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 986 ori