Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un nou parc industrial rasare la 25 de km de Capitala

Un nou parc industrial rasare la 25 de km de Capitala


Un nou parc industrial se construieste la Calugareni, judetul Giurgiu, la doar 25 de km de sudul Bucurestiului. Investitia se ridica la aproape 20 de milioane de euro, iar jumatate din finantare este asigurata din fonduri europene, prin programul REGIO.

Parcul se va intinde pe o suprafata de 65.000 de mp si va cuprinde doua hale de depozitare si spatii administrative. De asemenea, se vor realiza platforme si drumuri de acces.

Localizarea parcului este una strategica, astfel incat va functiona ca un nod logistic multimodal. DN5 este o artera strategica prioritara, ce leaga Bucurestiul de Portul Giurgiu de la Dunare, conectandu-l cu Marea Neagra la Constanta, dar si cu Europa de Vest.

Beneficiarul proiectului este compania European Logistic Park International, iar in cadrul parcului vor activa opt agenti economici care vor crea aproape 400 de locuri de munca.

Parcurile industriale, o moda in sudul tarii

Zona de sud a tarii este vizata pentru mai multe astfel de proiecte. Noi parcuri industriale vor mai fi construite la Craiova, Slatina, Caracal, Corabia si Calafat.

Platforma industriala Craiova s-a dovedit neincapatoare in ultimii 10 ani. In urma cu cativa ani s-a extins, iar acum autoritatile deschid un nou parc industrial in vecinatate, dupa ce au fost ocupate integral cele 18 hectare de teren, puse la dispozitie de autoritati.

Autoritatile din Slatina estimeaza ca in aprilie 2014 vor putea deschide portile viitorului parc industrial al orasului, care se va intinde pe o suprafata de 20 de hectare, aproape de intrarea in municipiu dinspre localitatile Brebeni si Milcov.

La Caracal, se doreste infiintarea firmei care va administra un parc industrial care va crea pana la 500 de locuri de munca si care va fi amplasat la intrarea in oras, dinspre Slatina.

Dar pana acum, cel mai bine s-au miscat doljenii de la Calafat. Deschiderea podului care face legatura cu Bulgaria si care este traversat zilnic de 2000 de masini, a atras deja atentia investitorilor asupra zonei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2311 ori