FAN Courier estimeaza in 2011 afaceri in crestere cu 10%

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 16:54
3017 citiri
FAN Courier estimeaza in 2011 afaceri in crestere cu 10%

Compania de curierat FAN Courier, cu capital 100% romanesc, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri in crestere cu 10% fata de anul anterior, pana la 209 milioane lei, a declarat miercuri directorul de dezvoltare a companiei, Adrian Mihai, informeaza NewsIn.

Anul trecut, afacerile companiei s-au cifrat la 190 milioane lei.

"In 2010 am avut crestere, cu un volum de 50% a coletelor in perioada sarbatorilor. Am avut clienti atrasi de la firme mai mici si pot spune ca am numarat circa 15.000 de clienti activi lunar.

In prezent avem 40.000 de clienti", a declarat Adrian Mihai, mentionand ca Bucurestiul da circa 60% din cifra de afaceri, dupa care urmeaza Timisoara si Clujul.

"De cativa ani am pastrat aceleasi preturi si speram sa reusim sa mentinem tarifele. Dar politica tarifelor este legata de combustibil", a mai declarat Adrian Mihai.

In 2011, FAN Courier va investi circa 1 milion de euro pentru o banda de sortare plicuri, in IT si in flota, respectiv in schimbarea camioanelor.

Compania are in prezent 1.500 de camioane. Totodata, se vor investi circa 300.000 de euro in pregatirea oamenilor, au precizat reprezentantii companiei.

FAN Courier a inaugurat miercuri o banda automata de sortare a coletelor.

Noul sistem a presupus o investitie in jurul a 4 milioane de euro, fiind inovator pe piata romaneasca de profil, si va permite, in prima etapa, sortarea a 9.000 de colete pe ora.

"Banda are o lungime de 324 metri, iar coletele sunt transportate cu o viteza de 2,5 m/s.

Acestea sunt incarcate manual din camion, urmand un traseu predeterminat: cantarire, citirea codului de bare sau recunoasterea vizuala a adresei, sortarea si arondarea pe iesirea corespunzatoare in functie de datele citite.

Numarul de colete citite ca urmare a descifrarii de coduri de bare indica o rata estimata de peste 97%", a spus directorul companiei, Felix Patrascanu.

Odata cu banda de sortare a coletelor, FAN Courier a inaugurat si noul centru de logistica ce se intinde pe o suprafata de 30.000 mp pe Soseaua de Centura a Bucurestiului.

 

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#afaceri, #courier, #fan , #Capital