Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bratu: Un angajat din sectorul berii genereaza 6 locuri de munca in industria ospitalitatii

Bratu: Un angajat din sectorul berii genereaza 6 locuri de munca in industria ospitalitatii


Pentru fiecare angajat din sectorul berii din Romania sunt generate 6 locuri de munca in industria ospitalitatii si 12 la nivelul intregii economii, a declarat, marti, Constantin Bratu, directorul general al asociatiei Berarii Romaniei, la conferinta "Mediafax Talks about Brewing and Hospitality".

"Sectorul berii este un stimul pentru economie, iar o interdependenta puternica exista cu industria ospitalitatii", a spus Bratu.

In acest sens, el a prezentat rezultatele unui studiu realizat de Ernst&Young care arata ca pentru fiecare angajat din sectorul berii din Romania sunt generate sase locuri de munca in industria ospitalitatii si 12 in intreaga economie.

Astfel, 36.600 din locurile de munca generate de industria ospitalitatii in Romania se datoreaza vanzarii de bere, respectiv 8,5% din total.

"Acest fapt este cu atat mai important cu cat locurile de munca din industria ospitalitatii, implicit cele datorate vanzarii berii, au un pronuntat caracter de protectie sociala, fiind ocupate in special de tineri, persoane aflate la primul loc de munca si de cei care se reintegreaza pe piata muncii dupa o perioada de absenta", a mai spus Bratu.

Legatura dintre bere si industria ospitalitatii este subliniata si de faptul ca din totalul vanzarilor de bere 28% se vand prin sectorul HoReCa.

In plus, din totalul valorii adaugate generate de sectorul berii, de 509 milioane euro in anul 2011, industria ospitalitatii a beneficiat de 185 milioane euro, a mai precizat Bratu.

In opinia sa, sectorul berii reprezinta un stimul important pentru industria ospitalitatii din Romania, cat si pentru intreaga economie, astfel ca datorita gradului inalt de interdependenta orice contractie la nivelul consumului de bere se resimte la nivelul industriei ospitalitatii.

"Din acest motiv autoritatile romane trebuie sa fie permanent orientate spre gasirea acelor masuri menite sa genereze crestere economica, iar in identificarea acestor masuri trebuie sa considere mediul de afaceri un real partener de dialog", a mai aratat Bratu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1708 ori