Angajatii din Primaria Capitalei au renuntat la greva

Marti, 01 Iunie 2010, ora 10:49
1348 citiri
Angajatii din Primaria Capitalei au renuntat la greva

Angajatii municipalitatii au decis marti dimineata sa renunte la greva, urmand sa participe la mitingul care va avea loc la Palatul Parlamentului in ziua in care va fi dezbatuta motiunea de cenzura, a declarat pentru MEDIAFAX liderul sindicalistilor din Primaria Capitalei, Dumitru Gherdan.

"Am hotarat sa sistam actiunile de protest pana la mitingul din jurul Palatului Parlamentului", a spus Gherdan.

Potrivit liderului sindical, decizia a fost luata avand in vedere faptul ca zilele de greva nu se platesc, dar si pentru ca doar jumatate din cei aproape 1.000 de angajati ai Primariei Capitalei au intrat luni in greva.

Aproape 400 din cei 950 de angajati ai Primariei Capitalei au fost in greva luni.

In timpul protestului, activitatea in birourile care asigura servicii de urgenta ale Primariei Capitalei, in special cele care asigura relatia cu cetateanul, a fost asigurata chiar daca aceasta nu s-a desfasurat in conditii normale.

Presedintele executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, Romel Neagu, declara, pentru MEDIAFAX, ca luni in Bucuresti au fost in greva angajati din Primaria Capitalei, de la Sectorul 2 (oficiul de stare civila), Sectorul 3 (toate serviciile, inclusiv cel de evidenta a populatiei) si Directia Generala a Evidentei Populatiei Municipiul Bucuresti.

Liderul Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, a precizat ca 200 dintre membrii lui de sindicat care vor fi in greva luni activeaza in Primaria Capitalei, altii fiind de la Primaria Sectorului 3.

Confederatiile sindicale au decis declansarea grevei generale pe termen nelimitat incepand cu 31 mai, mitinguri de protest la nivelul judetelor, intre 1 si 4 iunie si organizarea unui lant uman in jurul Palatului Parlamentului, cu manifestari la portile de intrare, in ziua dezbaterii motiunii de cenzura.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#angajati, #primaria, #capitalei, #greva , #Angajati