Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul net al Coca-Cola dezamageste investitorii

Profitul net al Coca-Cola dezamageste investitorii

Profitul net al Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi racoritoare la nivel mondial, a fost, in primul trimestru la anului cu 18% mai mic, respectiv de 1,9 miliarde de dolari, sub asteptari.

Profitul mai mic a fost pus pe seama cutremurului din Japonia, al carui impact a erodat marjele grupului, transmite Bloomberg, anunta Mediafax.

Profitul pe actiune a fost de 82 de centi, iar excluzand elementele exceptionale, precum costurile de restructurare, a atins 86 de centi. Analistii anticipau un profit pe actiune de 87 de centi.


Veniturile operationale nete au avansat cu 40%, la 10,52 miliarde de dolari, de la 7,53 miliarde de dolari in urma cu un an, dupa preluarea, in 2010, a operatiunilor de imbuteliere din America de Nord.


O parte din activitatile de productie si vanzare din Japonia, piata care reprezinta 10% din profitul operational al grupului, au fost intrerupte in urma cutremurului din 11 martie si a tsunami-ului.


Coca-Cola a promis un ajutor de peste 30 de milioane de dolari pentru regiunile afectate.


"Expunerea mare pe piata japoneza reprezinta o incertitudine majora", considera Carlos Laboy, analist la Credit Suisse in New York.


Volumul vanzarilor mondiale ale Coca-Cola a crescut cu 6%, iar pe piata nord-americana a inregistrat un avans similar.


In Mexic, volumul s-a majorat cu 11%, iar in China cu 14%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1386 ori