Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

India inchide o fabrica de imbuteliere Coca-Cola pentru ca ar consuma prea multa apa

India inchide o fabrica de imbuteliere Coca-Cola pentru ca ar consuma prea multa apa


Autoritatile indiene au ordonat inchiderea unei fabrici de imbuteliere de Coca-Cola din nordul Indiei, pe motiv ca aceasta consuma prea multa apa, a anuntat un oficial local.

Fabrica, situata la Varanasi, in statul Uttar Pradesh, a incalcat conditiile prevazute in licenta de exploatare, potrivit unui reprezentant al departamentului pe probleme de poluare.

"Fabrica a fost inchisa in baza deciziei noastre", a declarat pentru AFP J.S. Yadav, reprezentant al Uttar Pradesh Pollution Control Board.

"In plus, deseurile provenind de la fabrica in cauza contin substante poluante intr-o cantitate peste nivelul admis", potrivit reprezentantului organismului de combatere a poluarii din statul Uttar Pradesh.

Compania a contestat decizia la instanta nationala pentru reglementarea problemelor de mediu, apreciind ca motivele prezentate pentru inchiderea fabricii sunt eronate.

De asemenea, Hindustan Coca-Cola Beverages Private Limited, filiala Coca-Cola, a mentionat ca fabrica functiona de 15 ani "in conformitate cu legislatia si reglementarile in vigoare".

Coca-Cola detine 58 de fabrici de imbuteliere in India.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2593 ori